Ukrayna'dan çarpıcı açıklama: Kiev bölgesinde 410 sivilin cansız bedeni bulundu

Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı Gündem haberleri Dünya haberleri
Ukrayna'dan çarpıcı açıklama: Kiev bölgesinde 410 sivilin cansız bedeni bulundu

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, Rus askerlerinden kısa bir süre önce temizlenen Kiev bölgesindeki şehirlerde sivillere ait 410 cansız bedene ulaşıldığını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, geçtiğimiz günlerde başkent Kiev bölgesinde bulunan Bucha, Irpin ve Gostomel’den Rus ordusu geri çekilmişti. Söz konusu şehirlerde yapılan arama ve temizlik çalışmalarında, 410 sivil vatandaşın cesedine ulaşıldığı aktarıldı. Yetkililer, sivillerin bazılarının elleri bağlı bir şekilde infaz edildiğini, kanalizasyon kuyusuna atıldığını ve toplu mezarlara gömüldüğü bildirildi.

'KİEV BÖLGESİ BİR TURİZM DURAĞI DEĞİL SUÇ MAHALLİ HALİNE GELMİŞ'

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova yaptığı açıklamasında, "Kiev bölgesi bir turizm durağı değil suç mahalli haline gelmiş. Saldırıların ilk gününden bu yana Ukrayna halkına karşı yapılan soykırım için savcılık ve istihbarat makamları beraber çalışıyor. Kiev bölgesinden 410 sivil vatandaşın cesedi çıkarıldı. Aralarından 140 tanesi ben ve diğer uzamanlar tarafından incelendi. Kolluk kuvvetleri çalışıyor ve Rusya’nın savaş suçlarını belgeliyor. Adliyenin tıp bürosuna sürekli savcılar, uzmanlar, görgü tanıkları geliyor ve DNA örnekleri alınıyor. Bu cehennemi oluşturanları cezalandırmak için olanları belgelemek gerekiyor. Uluslararası mahkemelerde adalet önüne çıkacaklar" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: İHA

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı Kiev