UKOME'de ulaşıma zam teklifine ret! İmamoğlu'ndan sert tepki geldi: Bundan sonra yaşanacak her türlü sorunun sorumlusu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu İBB
UKOME'de ulaşıma zam teklifine ret! İmamoğlu'ndan sert tepki geldi: Bundan sonra yaşanacak her türlü sorunun sorumlusu...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından UKOME'de toplu ulaşıma zam teklifi ikinci kez reddedildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır" dedi. 

İstanbul'da geçtiğimiz ay toplu ulaşım araçlarına yüzde 50, servise ise yüzde 40 zam teklifi oy çokluğuyla reddedilmişti. UKOME toplantısında, indirimli öğrenci kartı kullanımının 25 yaş ile sınırlandırılması teklifi de kabul görmemişti. Bugün Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplandı.

Toplantıda İBB yeniden toplu taşıma fiyatlarına zam yapılması teklifinde bulundu. İBB tarafından istenen zam talebi oy çokluğuyla reddedildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, zam teklifinin geri çevrilmesine sert tepki gösterdi. Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan İmamoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır."

Öte yandan bugünkü UKOME toplantısında Adalar'da bin 500 bisikleti saatlik, günlük kiralama yöntemi yerine "kullandıkça öde" teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda taksicilere de zam isteyen Taksiciler Esnafı Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Kulak çınlaması esnafın kötü sözleriyle olurmuş. Şu an da kulaklarımız bol bol çınlıyor. Esnaf eylem yapmak istiyor" dedi.

Kaynak: DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu