Hepsi film gibi! Türkiye'yi sallayan adli vakalar

polis
Hepsi film gibi! Türkiye'yi sallayan adli vakalar

Son yıllarda yaşanan bazı polis adliye olayları bu kadarı da olmaz dedirtti. 'Ne kadar çok cani' aramızda yaşıyor diye düşündürten olayların detayları tüyler ürpertiyor. İşte son yıllarda hafızalara kazınmış polis adliye olaylarından bazıları...

Derleme: Haberglobal.com.tr

Çiğ köftecide şiddet dolu dakikalar/2021

Afyonkarahisar'da çiğ köfteci dükkanına gelen ve alkollü olduğu iddia edilen G.Ş., sipariş ettiği çiğ köftenin acılı olduğu gerekçesiyle çalışan Y.K.'yı yumruklayarak darp etti. Çalışanı darp eden ve serbest bırakıldıktan sonra bir kez daha gözaltına alınan şahsın kardeşi, eniştesi ve eniştesinin kardeşi aynı çiğ köfteciye saldırdı. Saldırganlar polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Palu ailesi/2019

Bu olayı özetlemek gerçekten çok zor ama deneyelim: Havva ve Harun Palu’nun kızları Meryem, Ahmet Tahnal ile evliydi. İddialara göre Meryem Tahnal 2006 yılında kocasının kendisini fuhuşa zorladığı gerekçesiyle ailesinin yanına sığındı. Ancak Ahmet Tahnal Meryem’in peşini bırakmadı. Bunun üzerine 2008 yılında Meryem’in babası Harun Palu kızını fuhuşa zorlayan kocasını öldürdü ve 7 yıl hapis cezası aldı.

Fakat Ahmet Tahnal cinayetini kimin işlediğiyle ilgili başka bir iddia daha var. Buna göre, Ahmet’i Meryem’in kardeşi İsa Palu öldürdü. İsa’yı bu işe ikna eden ise İsa ve Meryem’in kız kardeşi Emine Ustael’in eşi Tuncer Ustael.

Tuncer Ustael, Palu ailesi skandalının kilit ismi. Hakkında Meryem Palu ile kızı Melike Palu’yu öldürmek de dahil pek çok suçlama bulunan bu kişinin kendini “Cinci Hoca” olarak tanımladığı belirtiliyor.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Palu ailesine çeşitli suçlardan hapis cezası verilmişti. Bu karar, aile bireylerinin aynı avukat tarafından savunuldukları ve bu nedenle ‘Usul hatası' gerçekleştiği gerekçesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

24 Kasım'da Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kayıp Meryem Tahnal'ın öldürülmesiyle ilgili görülen dava sonrasında annesinden bir yıl sonra kaybolan ve Sakarya'nın Ferizli İlçesinde öldürüldüğü iddia edilen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın öldürülmesiyle ilgili dava ise hala devam ediyor.

 

Oğlunu ensesinden kesen baba/2021

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, oğlu A.O.A.'yı Allah yolunda kurban ettiğini iddia ederek ensesini kesip ağır yaralayan sağlık memuru Yusuf A. tutuklandı. Yusuf A.'nın ifadeleri kan dondurdu. Bu korkunç haberin detaylarını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Kız çocuğunu internetten satışa çıkardı/2021

Ankara'da DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve yanlarında savaş ganimeti olarak 7 yaşındaki Ezidi kız çocuğu bulunan 3 şüpheliden S.A.H.O. tutuklandı. Kız çocuğunun derin internetten (deep web) satışa çıkarıldığı ortaya çıktı.

S.A.H.O, savcılık ifadesinde, kaldığı evde bulunun Ezidi çocuğun, abisi tarafından savaş ganimeti olarak 500 dolar karşılığında alındığını, ağabeyinin hava saldırısında ölmesiyle çocuğun kendisine kaldığını söyledi. Örgütsel suçlamaları kabul etmeyen şüpheli Türkiye'ye çocukla birlikte gelmediklerini, çocuğu bir ay önce Ankara'da bulunan ailesinin yanına gönderdiğini iddia etti.

Elektrikler kesildi kardeşler intihar etti/2019

Fatih, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki apartman dairesinde yaşayan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) isimli 4 kardeşin cesedi  polis ekipleri tarafından bulunmuştu. Dairenin kapısında da “Dikkat siyanür var. İçeri girmeyin. Polisi arayın” notunun yer aldığı gözlenmişti.

Yapılan araştırmalarda ailenin maddi kriz içerisinde olduğu; bankalara yüklü miktarda kredi borçlarının olduğu, doğalgaz ve eletrik faturalarını bile ödeyemedikleri anlaşılmıştı.

İlerleyen günlerde siyanürle yaşamına son veren başka insanların hikayeleri de basına yansımaya başladı. Daha sonra bu maddeye erişime ciddi sınırlamalar getirildi.

Çakal Bornova’da dehşet saçtı/2012

Hayri Karadirek İzinli çıktığı cezaevinden firar etti. Babasıyla tartıştı, rasgele ateş edip üst kattaki komşusunu öldürdü. Kendisinden para isteyen köfteciyi silahla vurup ağır yaraladı. Olaya müdahale eden kamyon şoförünü öldürdü ve kamyonunu çaldı. Polis takibinden kurtulmak için Bruce Willis’in başrolünü oynadığı ’Çakal’ filmindeki gibi saçlarını sarıya boyattı. Polisle girdiği çatışmada vurularak yakalandı.

Hepsi film gibi! Türkiye'yi sallayan adli vakalar - Resim : 4

Kekik-bonzai davası/2017

İstanbul Üsküdar’da bahçede bulduğu bonzai uyuşturucu maddeyi kekik sanarak yaktığı mangalın üstüne döken Aysek K.’ya 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Etten yiyen 9 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Enişte Bayram A. yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybetti.

Olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Aysel K.'nın kız kardeşi, eniştesi, yeğenleri, annesi, oğlu, gelini ve torununu evine davet ettiği, daha sonra yemek yemek için bahçede mangal yaptıkları belirtilirken, şüpheli Aysel K.'nın raftan aldığı ve içerisinde kekik olduğunu düşündüğü kavanozu ablası Hatice A.'ya vererek, tavuk etlerini soslamasını istediği belirtildi.

Şüphelinin mutfağından ele geçirilen çeşitli bitkiler ve maktul ile mağdurların yediği tavuk etlerinden alınan numuneler üzerinde yapılan kriminal inceleme neticesinde, kriminal raporunda sadece “3” ile numaralandırılan yenmiş tavuk parçası üzerinde halk arasında bonzai olarak tabir edilen sentetik uyuşturucu madde bulunduğu ortaya çıktı.

Hepsi film gibi! Türkiye'yi sallayan adli vakalar - Resim : 5

Kan donduran seri katil: Atalay Filiz/2016

Türkiye günlerce onu konuştu. Atalay Filiz isimli cani Atalay Filiz'in 28 Mayıs 2016 tarihinde tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdükten sonra başkalarına ait kimlik kartlarını kullanarak uzun süre kaçtı.

Atalay Filiz ilerleyen günlerde İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı ve 13 Haziran 2016 tarihinde de tutuklandı. Filiz için, "Tasarlayarak kasten adam öldürme" ve "Nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. 

Atalay Filiz, 16 Eylül 2013 tarihinde o dönem Tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'yı öldürdüğü gerekçesi ile yargılandığı davada 9 Mart 2017 tarihinde iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hepsi film gibi! Türkiye'yi sallayan adli vakalar - Resim : 6

Asitçi enişte/2015

17 Ekim 2015'te yaşanan ve gündemi sarsan olayda Cihan Araçman, bir restoranda yemek yedikleri esnada çocuk oyun alanına giderek eşinin ablasının 3 yaşındaki oğlunun yüzüne asit atmıştı. İlk ifadelerinde “Benim de oğlum var, fakat ailemiz yeğenimle daha çok ilgileniyor. Bu ilgiyi kıskandım” diyen Araçman, “çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5 yıl cezaevinde kalan Araçman, pandemi nedeniyle ev hapsine gönderildi. Olayın yaşandığı dönem uluslararası bir teknoloji şirketinde pazarlama müdürü olarak çalışan Araçman'a aynı zamanda 5 milyon 330 bin 379 lira tazminat cezası verildi. Çocuğun yüzünde kalıcı hasar oluşurken hem Araçman ve eşi hem de yaralanan çocuğunun ebeveynleri dava sürecinde boşandı.

Hepsi film gibi! Türkiye'yi sallayan adli vakalar - Resim : 7

Üç kız kardeşten babalarına cinsel taciz suçlaması-2020

Mersin'de yaşayan üç kız kardeş 55 yaşındaki babaları S.D.'nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Cinsel taciz olayının, kardeşlerin ve diğer aile bireylerinin sohbeti sırasında ortaya çıktığı iddia edildi. Kız kardeşlerden H.G.’nin (34) yaşadıklarını anlatmasının ardından diğer kardeşler de cinsel tacize maruz kaldıklarını anlatınca aile büyük şok yaşadı. H.G. ile kız kardeşleri S.D. (32) ve S.D., (28), öz babaları S.D.'nin 5-6 yaşlarından itibaren kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürüp, 10 Ocak’ta şikayetçi oldu.3 kız kardeşin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 22 Ocak’ta gözaltına alınan emlakçı baba, ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İddiaları kabul etmeyen baba, kızlarının kendisinden para alabilmek için böyle bir olaya başvurduklarını savundu.

Hepsi film gibi! Türkiye'yi sallayan adli vakalar - Resim : 8

cinayet cani mahkeme dava Palu ailesi atalay filiz çiğ köfteciye saldırı