Dehşete düşüren olay! Ganimet olarak kaçırdığı kız çocuğunu internetten satışa çıkardı

Ankara'da DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve yanlarında savaş ganimeti olarak 7 yaşındaki Ezidi kız çocuğu bulunan 3 şüpheliden S.A.H.O. tutuklandı. Kız çocuğunun derin internetten satışa çıkarıldığı ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın birlikte düzenlediği operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey sorumlularından olduğu tespit edilen S.A.H.O. ile birlikte 3 kişi gözaltına alınmıştı. İstihbaratın yaptığı çalışmada şüpheli S.A.H.O'nun yanında savaş ganimeti olarak 7 yaşında bir Ezidi kız çocuğunu da getirdiği tespit edildi. Şüphelinin kaldığı evde yapılan aramada bulunan çocuk kurtarılarak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

500 DOLAR KARŞILIĞINDA ALMIŞLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye getirilen 3 şüpheliden S.A.H.O, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. S.A.H.O, savcılık ifadesinde, kaldığı evde bulunun Ezidi çocuğun, abisi tarafından savaş ganimeti olarak 500 dolar karşılığında alındığını, ağabeyinin hava saldırısında ölmesiyle çocuğun kendisine kaldığını söyledi. Örgütsel suçlamaları kabul etmeyen şüpheli Türkiye'ye çocukla birlikte gelmediklerini, çocuğu bir ay önce Ankara'da bulunan ailesinin yanına gönderdiğini iddia etti.

Dehşete düşüren olay! Ganimet olarak kaçırdığı kız çocuğunu internetten satışa çıkardı - Resim : 1

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

DEAŞ’lının evinden kurtarılan yedi yaşındaki kız çocuğunun derin internetten satışa çıkarıldığı öğrenildi. 

Ezidi kız çocuğunun fotoğrafı geçen hafta salı günü DEAŞ'ın kullandığı odalardan birindeki “köle pazarına” Kürtçe ve Arapça bir satılık ilanı ile konuldu.Kız çocuğunu kurtarma operasyonunun da bu olayla başladığı ortaya çıktı. 

Gazete Duvar’dan Hale Gönültaş'ın haberine göre, ilanda satış için bir fiyat belirtilmedi ancak "ailesi satın almak isterse pazarlığa tabii olduğu" ifade edildi. Çocuk pornosu, uyuşturucu kaçakçılığı, silah ticareti, insan ticareti gibi karanlık işler, pazarlık ve satışların gerçekleştiği “derin internet” güvenlik güçlerince de yakından takip ediliyor.

Irak’ta Ezidileri Kurtarma Komisyonu’nda görevli olan ve yakınlarını bulmak için “derin interneti” sürekli takip eden Ezidi Cemaati’nden isimler “kız çocuğunun fotoğrafının derin internette sadece beş dakika kaldığını” ifade etti. Çocuğun fotoğrafının konulduğu dakikalarda Ankara TEM ekipleri de derin internette köle pazarını takipteydi ve çocuğun ailesiymiş gibi yaparak pazarlığa başladı. Sonunda da çocuğu satın aldı.

Derin internetteki “köle pazarında” satışı gerçekleştirilen kadın ya da kız çocukları DEAŞ'ın güvenli aracıları vasıtasıyla belirlenen bir noktada ailelere teslim ediliyor. Polis bu süreçte siber suçlar birimiyle de ortaklaşa hareket ederek Ezidi kız çocuğun bulunduğu evi tespit etti. TEM ve MİT ekipleri geçen çarşamba sabaha karşı Keçiören’deki eve baskın gerçekleştirdi ve çocuk kurtarıldı.

DEAŞ terör örgütü Ankara