Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet nişanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında Tokayev, Erdoğan'a devlet nişanı takdim etti. Erdoğan, "Nişan takdimi benim için farklı bir sürpriz oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in davetine icabetle Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana'da temaslarını sürdürüyor.

Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanan Erdoğan daha sonra Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile baş başa görüşmeye geçti. İki lider daha sonra heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

ERDOĞAN'A BİRİNCİ DERECE DOSTLUK DEVLET NİŞANI TAKDİM EDİLDİ

Daha sonra Türkiye ve Kazakistan arasında ortak anlaşmalar imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a birinci derece dostluk devlet nişanı verildi. Tokayev, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la dünyanın gündemindeki konuları ele aldık. Anadolu ve Altay coğrafi olarak uzak olmasına rağmen ülkelerimizin gönlü yakındır" dedi. 

"BENİM İÇİN FARKLI BİR SÜRPRİZ OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu açıklamalarda bulundu:

Aziz kardeşim, saygıdeğer basın mensupları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sayın Tokayev'in davetine icabetle ata topraklarımız Kazakistan'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Güncel ve uluslararası meseleler arasında fikir teatisinde bulunduk. 30 yıl geçti aradan, Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden bir tanesiyiz. Kardeş Kazakistan'ın istikrarı, huzuru, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yan yanayız, birlikteyiz. Kasım ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldım. Nişan takdimi benim için farklı bir sürpriz oldu. Ben de şahsım, ailem ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Toplamda 20 anlaşmayı imzalamış olduk. İmzaların hayırlı olmasını diliyorum. Gerek Orta Asya'da gerekse küresel çapta müşterek gayretlerimizi sürdüreceğiz. Ben de bu nişanı milletim adına övünçle kabul ediyorum. 

 

Kaynak: İHA

Erdoğan tokayev Kazakistan Astana