Türkiye, İsveç ve Finlandiya 3'lü mekanizma toplantısı ertelendi

İsveç Finlandiya NATO

Son dakika haberine göre; Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı ileri bir tarihe ertelendi. Bir sonraki toplantının Şubat ayında Brüksel’de yapılması planlanıyordu.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü mekanizmanın şubat ayı toplantısının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Karar Ankara'nın talebi üzerine alındı. 

Bir sonraki toplantı Şubat ayında Brüksel'de yapılacaktı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Türkiye ile NATO görüşmeleri için birkaç haftalık araya ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Haavisto,  Reuters'a verdiği demeçte, "Türkiye ile görüşmeye ortam sakinleştikten sonra devam etmek en iyisi. Finlandiya'nın NATO sürecinde İsveç olmadan ilerlemesi olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN: BİZDEN HERHANGİ BİR DESTEK GÖREMEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İsveç'te Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran yakılmasına tepki göstermişti. Erdoğan "Böyle bir kepazeliğin yaşanmasına sebebiyet verenlerin NATO'ya başvuru konusunda artık bizden herhangi bir hayırhahlık beklemeyeceği açıktır. İsveç yönetimi hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız önce Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Müslümanların dini inancına saygı göstereceksiniz. Bu saygıyı göstermiyorsanız kusura bakmayın bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" demişti

Kaynak: Haber Global TV

İsveç Finlandiya NATO