Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine Kurban Bayramı yolculuğu başladı

kilis suriye PYD DEAŞ

Kurban Bayramı öncesinde, bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin bayram yolculuğu başladı. 

Kurban Bayramı'nı, ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine gitmeye başladılar.

Suriyeliler, Kilis Valiliği'nin online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra randevu günü geldiğinde ülkelerine geçebiliyor. 

Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine Kurban Bayramı yolculuğu başladı - Resim : 1

Türkiye’nin dört bir tarafından randevu sistemine kayıt olan Suriyeliler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na geliyor. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin izni ile 5 Temmuz - 18 Temmuz tarihleri arasında Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgeleri ile diğer şehirlerine gidiyor. İl Göç İdaresi koordinesinde Suriyelilerin polis ve jandarma gözetiminde İl Göç İdaresi tarafından kayıtları yapılıyor. Pasaport polisinin son kontrolünden geçen Suriyeliler, gümrük görevlilerinin nezaretinde tahsis edilen otobüslerle ülkelerine gidiyor.

Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine Kurban Bayramı yolculuğu başladı - Resim : 2

ÜLKELERİNE DÖNEN SURİYELİLERİN SAYISI

Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 2014-2019 arasında 400 bin Suriyeli, bayram için ülkesine gitti. Geçen yıl 3 bin kişi ülkesine bayramlaşma için giderken İçişleri Bakanlığı tarafından pandemi tedbirleri kapsamında Suriyelilerin gidişleri durdurulmuştu.

Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine Kurban Bayramı yolculuğu başladı - Resim : 3

Suriye’deki iç kargaşa, Esad rejiminin baskısı ve saldırısı ile DEAŞ ile PYD saldırıları sonucu ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye yerleşen Suriyeliler, 2014 yılından bu yana bayramlaşmak için ülkelerine gidiyor.

Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine Kurban Bayramı yolculuğu başladı - Resim : 4

Kaynak: İHA

kurban bayramı Kurban Bayramı ne zaman Kurban Bayramı tatili kaç gün