Türk Ocakları, İstanbul şube yönetimini görevden aldı

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu CHP
Türk Ocakları, İstanbul şube yönetimini görevden aldı

Türk Ocakları Genel Merkezi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılımıyla sempozyum düzenleyen İstanbul şube yönetimini aynı gün görevden aldı.

Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yıldönümünde İstanbul Şubesi dün, 'Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları-2' başlıklı sempozyum düzenledi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) desteğiyle organize edilen sempozyumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. 

Sempozyumdan saatler sonra Türk Ocakları Genel Merkezi art arda iki açıklama yaptı. 

Türk Ocakları'nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaların ilkinde "27 Haziran 2022 tarihinde, İstanbul Şubemizin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlediği bir sempozyum, Türk Ocaklarının partiler üstü konumunu kesinlikle etkileyemez” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada "Devlete 'seri katil' diyenlerin Türk Ocakları toplantılarında boy göstermesi kabul edilemez" denildi: "Türk Ocakları Genel Merkezi olarak şube başkan ve yöneticilerimizden, bu süreçte yanlış anlamalara yol açabilecek veya iyi niyetli olmayan kişi ve çevrelerin çarpıtmalarına zemin oluşturacak söylem ve eylemlerden kaçınmalarını bir kez daha ihtar ediyoruz."


Daha sonra yapılan açıklamada ise İstanbul Şubesi'nin görevden alındığı duyuruldu: "Türk Ocakları İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu 30 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere görevden alınmıştır." 

Kaynak: Haber Global TV

Türk Ocakları CHP Kemal Kılıçdaroğlu İBB Ekrem İmamoğlu