Tuncay Özkan: Recep Tayyip Erdoğan beni neden ziyaret etti?

CHP Recep Tayyip Erdoğan
Tuncay Özkan: Recep Tayyip Erdoğan beni neden ziyaret etti?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Recep Tayyip Erdoğan ile 20 önce arasında geçen diyaloğun detaylarını anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TBMM, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi ve Sayıştayın TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2021 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.

ERDOĞAN'LA OLAN ANISINI ANLATTI 

Özkan, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Merkez Bankası dolar rezervinin nasıl eksiye düştüğünü açıklaması gerektiğini, bakan değiştiği için kimsenin bu soruya cevap vermediğini söyledi. 

Bir anısını anlatmak istediğini ifade eden Özkan, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı ya da düşmüş ama halk içinde geziyor. Ben de Kanal D'yi yönetiyorum. Bir gün ziyaretime geldi. Cebinden bir beyaz mendil çıkardı, masanın üstüne koydu. Mendilin içinde 2 küpe, 1 kolye,  2 de bilezik vardı. Dedi ki; 'Gecekondu mahallesinden geliyorum, oradaki kadınlar  bunları bana verdiler, 'Bizi kurtar' diye'. Ne garip tecellidir, 20 yıl sonra Erdoğan o kadınlara çöpten ekmek toplamayı, rızık almayı, pazarlardan döküntü sebze, meyve toplamayı reva görmüştür." diye konuştu. 

Kendilerini değerli kılanın, üzerlerindeki elbiseler olmadığını dile getiren Özkan, "Biz vicdanımızla örtülüyüz. Şimdi ben söylüyorum: Kral çıplak, saraydakiler çıplak, vicdanları kör, vicdanları sağır. Bu vicdanla bu millet yönetilmez." görüşünü savundu.

Özkan, şunları söyledi:

RTÜK'E ELEŞTİRİ

Bu başkan bize RTÜK’ün nasıl yönetilememesi gerektiğini öğretti. Sayesinde öğrendik. Bu RTÜK Başkanı tüy dikmiştir. Demokrasi böyle bir şey kaldırmaz. 

EKMEĞE YÜZDE 8, KUMARA 0 KDV

Milli Piyango kumardı, özelleştirdiniz. Önceden emek gücü vardı, ‘emek gücünü tutacağız’ dediniz, hepsi işten çıkarıldılar. Sadece Milli Piyango vardı şimdi evlerde rulet var. Herkes bunlarla oynuyor. Ekmeğin, suyun KDV’si yüzde 8, bebek bezinin KDV’si yüzde 18, hangi vicdanla kumardaki KDV’sini sıfırladınız?

REFORM ELEŞTİRİSİ 

Adalet, beni içeri alırken adalet reformu, dışarı çıkarınken de adalet reformu. Benim üzerimden reform yapmayın arkadaş. Dün Genel Başkan tarihi bir konuşma yaptı. Ondan bir bölüm ile bitereceğim. Allahın izniyle iktidar olacağız. Bu soygun düzenine son vereceğiz. Beşli çetenin bütün bu yatırımlarını kamulaştıracağız. Söz veriyoruz, yapacağız.

Kaynak: AA

CHP