Trump, Elon Musk'a konuk oldu! Canlı yayına teknik sorunlar damgasını vurdu

Ajans Bizim
donald trump Elon Musk abd seçimleri X Sosyal medya platformu
Trump, Elon Musk'a konuk oldu! Canlı yayına teknik sorunlar damgasını vurdu

Elon Musk'ın Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile yaptığı röportaj, teknoloji milyarderinin siber saldırıdan sorumlu tuttuğu teknik sorunlarla gölgelendi.

Musk'ın "açık fikirli bağımsız seçmenleri" hedeflediğini söylediği uzun söyleşi, birçok kullanıcının erişim sağlamakta zorlanması nedeniyle 40 dakikadan fazla geç başladı.

Eski adıyla Twitter olan X'in sahibi Musk, dağıtık hizmet reddi (DDoS) saldırısının "tüm veri hatlarını doyurduğunu" söyledi.

Dağıtılmış hizmet reddi saldırıları - ya da DDoS saldırıları - bir web sitesini aşırı yükleyerek kullanımını zorlaştırmak ya da erişilemez hale getirmek için yapılan girişimlerdir.

İki saatlik görüşmenin sonuna doğru Trump'ı desteklediğini yineledi ve ılımlı seçmenleri Cumhuriyetçilerin kampanyasını desteklemeye çağırdı. Musk, "İnsanların ileriye bakabilecekleri ve bundan sonra ne olacağı konusunda iyimser ve heyecanlı olabilecekleri heyecan verici, ilham verici bir geleceğe" dedi.

Konuşmanın başlamasına 20 dakikadan fazla bir süre kala, birçok kullanıcı canlı yayına erişmekte zorlanırken, Bay Musk bir gönderide sorunlar için "X'e yapılan büyük bir DDOS saldırısını" suçladı.

Musk daha sonra yaptığı bir paylaşımda sistemin canlı sohbetten önce "8 milyon eş zamanlı dinleyici" ile test edildiğini söyledi.

Platformunun etkinliğe ev sahipliği yapan Musk, siyasette giderek daha etkili bir ses haline geldi. Düzenli olarak siyasi tartışmalara girdiği X'te 190 milyondan fazla takipçisi var. Ayrıca yakın zamanda Trump'ın kampanyasını destekleyen yeni bir siyasi komiteye de dahil oldu.

Ancak Trump ile yaptığı görüşmenin ardından Musk, X'te "Kamala'yı da X Spaces'te ağırlamaktan mutluluk duyarım" şeklinde bir paylaşımda bulunarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i benzer bir etkinliğe katılmaya davet etti.

Bu yayın, 6 Ocak 2021 Kongre Binası isyanından kısa bir süre sonra platformdan çıkarılan Trump için X/Twitter'a dönüş gibi bir şey oldu. Musk'ın 2022'de X hesabını yeniden aktif hale getirmesinden bir yıl önce, Trump'ın hesabında kampanya reklamları dışında sadece bir kez - vesikalık fotoğrafı ve kampanya sitesine bir link - paylaşmıştı.

Truth Social sitesinde sık sık paylaşım yapan Trump'ın X'te daha sık paylaşım yapmaya devam edip etmeyeceği belli değil.