Trafik kontrolü hayat kurtardı: Polis aracın hareketlerindeki garipliği fark edince...

Diyarbakır'da trafik uygulaması yapan polis ekibinin dikkati bir sürücünün hayatını kurtardı.

Diyarbakır'da trafik kontrolü yapan polis ekipleri, kendilerine yaklaşan bir aracın seyrinde bir tuhaflık fark etti. Araca giden trafik polisleri, direksiyon başındaki sürücünün elleriyle boğazını tuttuğunu ve fenalaştığını fark etti. Sürücüye yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. 

26 Kasım 2019 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Şahin Ekibi Bağlar İlçesi Ofis Kavşak Gevran Caddesi girişinde yapılan uygulama esnasında saat sabah 08.30 sıralarında, kavşağa doğru hareket halindeki beyaz renkli bir aracın kullanımındaki değişiklik fark etti. Görevli personel tarafından araca doğru gidildiğinde ise, araç sürücüsünün elleri ile boğazını tuttuğu ve kafasının direksiyona düşmüş bir şekilde olduğunu gördü.

Görevli polis tarafından şahsın emniyet kemeri çıkarılıp rahat nefes alması için araç içerisinden alınarak ilk müdahalesi yapılırken diğer personel tarafından da bölgeye ambulans sevk edilebilmesi için telsiz yoluyla anons yapıldı. Bölgede bulunan Aile Sağlık Merkezi'nden acil yardım talep edildi. Sağlık ekiplerinin gelmesiyle olay yerinde yapılan ilk müdahaleden sonra ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan sürücü tedavisinin ardından taburcu edildi.

Abdülkadir Konuksever/haberglobal.com.tr