TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı adaylıktan çektiğini açıkladı

Haberglobal.com.tr
Hatay Türkiye İşçi Partisi 31 Mart Yerel Seçimleri
TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı adaylıktan çektiğini açıkladı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), sosyal medyadan bir açıklama yaparak Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini duyurdu.

TİP, "En ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağız" diyerek Hatay Büyükşehir Adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini açıkladı. Sosyal Medya'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye İşçi Partisi olarak, Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş’ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte, Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak, her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz."