TikTok kapatılacak mı? Hüseyin Yayman'dan açıklama

TikTok TBMM

TikTok'taki bazı yayınlara yönelik soruşturmalar devam ederken, bu platformun kapatılıp kapatılmayacağı da tartışma konusu oldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Haber Global'de TikTok ve diğer dijital mecralarla ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Yayman'ın açıklamaları şöyle:

"Biz yasaklamalara, sansüre karşıyız. Kesinlikle bir yasaklama gibi anlayışımız olamaz. AK Parti kurulduğundan bu yana demokrasi, güvenlik içinde, kamu düzenini korumak anlayışıyla çalışmalar yürüten bir siyasi partiden bahsediyoruz. Biz özgürlüklerden yanayız, sansüre karşıyız ama bir gerçeklik var. İnsanların daha iyi anlaması için, bir tasvirde bulunmama gerekirse. Kızılay Meydanı'ndan, İstanbul'da Taksim Meydanı'nda soyunan bir kadın düşünün, soyundukça ona para bağışlayan izleyiciler düşünün. Bunu onaylamamız mümkün olabilir mi? Böyle bir olay, hayatın olağan akışına uygun mudur? Gerçekte buna tepki gösteriyorsak, sanalda da buna bir duruş vermemiz lazım. Komisyon kurulduğundan bu yana jenerik cümlemiz var, gerçek hayatta suç olan sanalda da suçtur. Gençlerimizin geleceğine dinamit koyan, hiçbir norma uymayan bazı paylaşımları, etkinlikleri asla onaylamıyoruz.

Önce bireyi, genci, aileyi tehdit eden yaklaşım var. Buna karşıyız. Bizim için ailenin, bireyin korunması kırmızı çizgimizdir. Dijital ağlar üzerinden devam eden ticari faaliyetler de var. Vergi alınmaması çok önemli tartışma başlıkları. Bu konunun bir çerçeveye alınmasını istiyoruz biz. Teröre destek veren paylaşımları da onaylamıyoruz. Bizim muhakkak hem özgürlükleri hem de kamu düzenini muhafaza altına almamız lazım. TikTok olmak üzere pek çok dijital ağın, müstehcenlik, fuhuş, kadın ticareti, ötekileştirme, ırkçılık, faşizme varan uygulamaların olduğunu görüyoruz. Bunlara biz dur demeyecek miyiz? Kendisini siyasetin üstünde gören, partilerin üstünde gören anlayışları biz asla onaylamıyoruz.

TİKTOK KAPATILACAK MI?

Bu konuyla ilgili benim bir şey söyleme yetkim yok. Konu TBMM'de ve Meclis'in gündemi belli. TikTok pek çok ülkede yasaklı. Türkiye'de bir takım istihbarat oyunlarının, güvenlik işlerinin döndüğü ve aile kurumumuza tehdit oluşturan bir takım içerikler var. Biz bunları kabul etmiyoruz.

(TikTok'un Türkiye temsilcisi perşembe günü Meclis'te sunum yapacak) Perşembe günü tekrar çağıracağız komisyona. Bu konuyla ilgili neden tedbirlerin alınmadığını soracağız.

Kaynak: Haber Global TV