TBMM'nin yeni başkanı seçiliyor! 3. tur oylama...

TBMM AK Parti
TBMM'nin yeni başkanı seçiliyor! 3. tur oylama...

TBMM Genel Kurulu, yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplandı. İlk iki turda yeterli oy sayısına hiçbir aday ulaşamadı, ikinci tur oylamaya geçildi.

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurulda, 30. Meclis Başkanı Seçimi yapılıyor. 

İlk tur oylamaya 586 üye katıldı. Numan Kurtulmuş 317 oy, Tekin Bingöl 131 oy, Cihan Paçacı 42 oy, Tülay Hatimoğulları Oruç 51 oy, Serap Yazıcı Özbudun 20 oy, Mustafa Yeneroğlu 16 oy, Can Atalay ise 3 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı. Gereken çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur oylamaya geçildi. 

İkinci tur oylamada da çoğunluk sağlanamadı. Numan Kurtulmuş 321 oy, Tekin Bingöl 131 oy, Cihan Paçacı 41 oy, Serap Yazıcı Özbudun 21 oy, Mustafa Yeneroğlu 15 oy, Can Atalay 3 oy aldı. Serap Yazıcı Özbudun ve Mustafa Yeneroğlu, 3. tur öncesi adaylıktan çekildi. 

Gizli oyla yapılacak seçimin birinci ve ikinci turunda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu yani 400 oy, üçüncü turunda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranıyor. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılıyor. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçiliyor. 

Kaynak: AA

TBMM Genel Kurulu Devlet Bahçeli genel kurul Ak Parti