TBMM'de terörle mücadele tartışması AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyonu yükseltti

CHP AK Parti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TMK'daki değişiklik sözleri tepki çekti. Kılıçdaroğlu, ''Terörle mücadele yasası, uluslararası hukuk normlarına göre yeniden şekillendirilmelidir'' dedi.

AK Parti ve MHP'den tepki alan o sözler, grup kürsülerinden sonra Meclis Genel Kurulu'na da taşındı. Terörle mücadele tartışması, AK Parti ve CHP'yi karşı karşıya getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın ''terörle mücadele o arımı atarken yoksunuz, kanunda yoksunuz. AB ülkelerine vaat ettiğini bana da söylemek demek hakkım değil mi?'' sözlerine karşılık; CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, ''terörle mücadelede hangi kanuna “hayır” dediğimizi, gel, burada söyle. Gardiyan gibi gezeceğine gel, burada hangi kanuna “hayır” dediğimizi söyle. İstediğiniz kadar konuşun'' dedi.

Avukatlık yasası görüşülürken konu TBMM'ye geldi. Vekiller arasındaki tansiyon iyice yükseldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Askerimiz sınır ötesinde, askerimizin motivasyonunu azaltan, devletin elini kolunu bağlamayı vadeden yaklaşımlar büyük yanlış daha önce mektup aracılığıyla şikâyetlerini duymuştuk ama açık bir ortamda AB elçilerine bu vaadin yanlış olduğu kanaatindeyim'' diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ''Bu şehitlerin mesuliyeti kimin kardeşim, her gün cenaze geliyor, evlere ateş düşüyor. Terörle mücadele lafla da olmaz, kanun teklifiyle de olmaz. Türkiye'nin terörle mücadelede AB normlarına geçmesinin taahhüdü de yanlış bir iş değildir, sizin de taahhüdünüzdür. Hükûmet terörle mücadele konusunda hangi teklifi getirmiş de Cumhuriyet Halk Partisi karşı çıkmış?'' ifadelerini kullandı.

Tartışma sınır ötesi operasyon tezkeresi üzerinden sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''dünyaya terörle mücadelenin nasıl olduğunu bu Hükümet gösterdi, siz öğreneceksiniz. Hatta bunu CHP’nin tezkereye “hayır” demesine rağmen yaptık. AB elçilerine vaat ettiğini bana da söyle demek hakkım değil mi arkadaşlar? Konu polemik konusu değil, bu konu bize parmak sallama konusu değil Sayın Altay''. diye cevap verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ''Tezkereye “hayır” dedik, böyle tezkerelere gene “hayır” deriz. Göz boyamak için yalandan Suriye Merkezi Yönetimini hedef alan bir tezkereyle meseleyi hedef dışına saptırmak anlamsız'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TBMM TBMM gerginlik Ak Parti CHP Terörle mücadele yasası