TBMM kürsüsünde yığılıp kalmıştı! SP vekili Hasan Bitmez'in sağlık durumu açıklandı

Saadet Partisi Fahrettin Koca son dakika Gündem haberleri TBMM Kocaeli

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez Meclis'te konuşmasının sonunda bir anda fenalaşarak yere düşmüştü. Bitmez'in sağlık durumuna ilişkin ilk bilgiler geldi. İşte detaylar...

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, sağlık ekiplerinin müdahalesi ile şehir hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Bitmez'in sağlık durumu ise kritik.

Sağlık durumuna ilişkin bilgileri Haber Global ekibinden Neslihan Can aktardı. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

HASAN BİTMEZ'İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sağlık durumuna ilişkin yapılan son açıklamada Hastane Başhekimi Mehmet Ali Özatik, ''Hala aynı yükseklikte, hayati risk devam ediyor. Müdahaleler ise devam ediyor.'' ifadelerini kullandı. ''Yapay kalp ve akciğer cihazı ile dolaşım ve solunum sağlıyoruz'' dedi.

Bitmez'in sağlık durumuna ilişkin olumlu bir gelişme söz konusu değil. Fahrettin Koca'da durumunun kritik olduğunu vurgulamıştı. 

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmelerinde partisi adına söz alan Bitmez, kürsüde konuşmasını yaparken, aniden fenalaşarak yere düştü.

Bu sırada diğer milletvekilleri, kürsüye doğru koşarak, Bitmez'e müdahalede bulunmak istedi. İlk müdahaleyi doktor milletvekilleri yaptı. Sağlık ekipleri Genel Kurul salonuna çağrıldı. Uzun süre kalp masajı yapılan Bitmez, sedye ile Genel Kurul salonundan çıkarıldı. Bitmez, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BAKAN KOCA'DAN BİTMEZ'İN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in sağlık durumu hakkında, "Bakan Koca: Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında fenalaşmış, Genel Kurul Sağlık Ekibi tarafından kendisine müdahale yapılmış ve kalp masajına başlanmıştır. Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen vekilimiz, ivedilikle anjiyoya alındı. Anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha sonra yaptığı açıklamada, "Vekilimiz hastaneye geldikten sonra anjiyosu planlandı. Yapılan anjiyo ile 2 ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü ve devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp akciğer pompasına bağlandı. Durumu son derece kritik ve ciddi" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV