Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez kürsüde fenalaştı!

Gündem haberleri Saadet Partisi son dakika TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kürsüde konuşurken fenalaşarak yere yığıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in durumunun son derece kritik ve ciddi olduğunu söyledi.

Son Dakika Haberi...TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmelerinde partisi adına söz alan Bitmez, kürsüde konuşmasını yaparken, aniden fenalaşarak yere düştü.

Bu sırada diğer milletvekilleri, kürsüye doğru koşarak, Bitmez'e müdahalede bulunmak istedi. İlk müdahaleyi doktor milletvekilleri yaptı. Sağlık ekipleri Genel Kurul salonuna çağrıldı. Uzun süre kalp masajı yapılan Bitmez, sedye ile Genel Kurul salonundan çıkarıldı. Bitmez, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BAKAN KOCA'DAN BİTMEZ'İN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in sağlık durumu hakkında, "Bakan Koca: Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında fenalaşmış, Genel Kurul Sağlık Ekibi tarafından kendisine müdahale yapılmış ve kalp masajına başlanmıştır. Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen vekilimiz, ivedilikle anjiyoya alındı. Anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha sonra yaptığı açıklamada, "Vekilimiz hastaneye geldikten sonra anjiyosu planlandı. Yapılan anjiyo ile 2 ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü ve devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp akciğer pompasına bağlandı. Durumu son derece kritik ve ciddi" dedi. 

SAADET PARTİSİ'NDEN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Partiden yapılan açıklamada "Kocaeli Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Hasan Bitmez Bey’in durumu ciddiyetini koruyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nde tıbbi müdahale devam ediyor." denildi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN SAADET PARTİLİ BİTMEZ'E GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptığı sırada rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kurtulmuş, sosyal medyadan yayımladığı mesajında, "TBMM Genel Kurulunda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e acil şifalar diliyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez kürsüde fenalaştı! - Resim : 2

GELECEK PARTİSİ LIDERI DAVUTOĞLU: ÇOKLU BİR ORGAN YETMEZLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi (SP) Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in durumuna ilişkin, çoklu bir organ yetmezliğinin söz konusu olmadığını, kalp sorunun devam ettiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, SP Milletvekili Bitmez’in durumu hakkında bilgi almak üzere geldiği Bilkent Şehir Hastanesi’nde ziyaret sonrası yaptığı açıklamada,

"Bitmez’in en kısa sürede sağlığına kavuşmasını niyaz ediyoruz. Durumu şu anda stabil gözüküyor ama daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği bilgiler haricinde genel çerçevede bir değişiklik yok. Çoklu bir organ yetmezliği söz konusu değil. Organlar fonksiyonlarını ifa ediyorlar. Ancak kalple ilgili sorun devam ediyor. Durumu kritik. Allah sağlık, sıhhat ve şifa versin diyoruz” dedi.

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra orta öğrenimini Gebze İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı ve yüksek öğrenimini El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde gerçekleştirdi.

Evli olan Bitmez'in bir çocuğu bulunmaktadır. Arapça ve İngilizce dillerini bilmektedir. GİLMDER (Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği)'nin kuruculuğunu üstlenen ve bir süre başkanlık yapan Bitmez, 1999-2004 yılları arasında Millî Gençlik Vakfı'nda Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca, 2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisi'ni kurarak genel yayın yönetmenliğini üstlendi. 2006-2010 yılları arasında IIFSO (International Islamic Federation of Student Organizations) Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2008-2010 yılları arasında IYFO (International Youth Form)'nun Genel Başkanlığını yürüttü.

Günümüzde ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi olan Bitmez, aynı zamanda İSBAM (İslam Birliği Araştırmaları Merkezi) Başkanlığı'nı yürütmektedir.

Siyasi kariyerine Refah Partisi'nin Gebze ilçe teşkilatında başlayan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde çeşitli kademelerde görevler üstlendi. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli'den milletvekili olarak seçilen Hasan Bitmez, günümüzde Saadet Partisi'nde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve 28. dönem Kocaeli milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: Haber Global TV