Feyzioğlu, çoklu baro sistemine neden karşı olduklarını tek tek anlattı

Feyzioğlu, çoklu baro sistemine neden karşı olduklarını tek tek anlattı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Mezhepçi ve etnikçi barolar kurulabilir. Barosuna göre avukat muamele görüyor diye bir algı çıkarsa bu yargıyı sıkıntıya sokar" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bir TV kanalında TBBM Adalet Komisyonunda görüşülüp kabul edilen çoklu baro düzenlemesine neden karşı olduklarını açıkladı. 

Feyzioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Çoklu baroya, Barolar Birliği dünde karşıydı, bugünde karşı, yarın da karşı olacaktır. 80 baromuz var ve TBB'nin için hiçbir görüş ayrılığı yok. Bunu her yerde anlatıyorum. Neden yanlış? Çoklu baroya karşıyız deyip kenara çekilmemiz yetmiyor. İnsanlar seçsin vs deniyor. 3 büyükşehrimizi doğrudan ilgilendiriyor ama Anadolu da ayakta. Hiç ilgilendirmiyor ama Çorum, Afyon vs neden karşı? O zaman bunu bir düşünmek lazım.

Endişemiz şu; mezhepçi ve etnikçi barolar kurulabilir. Barosuna göre avukat muamele görüyor diye bir algı çıkarsa bu yargıyı sıkıntıya sokar.

Başsavcının muhatabı baro başkanıdır. Şimdi siz başsavcının karşısına 2-3 tane başkan çıkarırsanız, o eşitler başsavcının karşısında eşit olmuyor. Böyle de bir sıkıntı var.

Staj eğitimi bizde zorunlu. Ve staj eğitimini eksiksiz yapma şartı da gelecek. Hangi baro daha esnek çalışma sunarsa stajer avukat orayı seçebilir. Bu da kaliteyi düşürebilir. Kamuda rekabet kaliteyi yükseltmiyor, genellikle düşürüyor."

Feyzioğlu TBB Başkanı Metin Feyzioğlu çoklu baro