Tanju Özcan yürüyüşün 2. gününde, Haber Global'e konuştu: Kemal Bey'in tatile değil de emekli olmaya ihtiyacı var

Bolu CHP

CHP'den Değişim ve Adalet Yürüyüşü'nü sürdüren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Haber Global'de açıklamalarda bulundu. Özcan, "CHP geldiğimiz noktada tek adam partisidir. AK Parti'den hiçbir farkı kalmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu güç zehirlenmesi yaşıyor. Emekli olmaya ihtiyacı var" dedi.

İkinci kez CHP'den "kesin ihraç" talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Bolu'dan Ankara'ya Değişim ve Adalet Yürüyüşü ikinci gününde.

Özcan, yürüyüşünün arasında Haber Global'e değerlendirmelerde bulundu, Kılıçdaroğlu'na sert sözler söyledi.

Özcan'ın açıklamaları şöyle:

Kemal Bey normal artık, alıştık. Demokrasiden bahseder ama demokrat değildir. Söylemleri ile eylemleri örtüşmüyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aslında demokrat olmadığını, doğru söyleyen bir lider olmadığını kamuoyu ile paylaşmıştım. Nasıl bir kadro hareketi bu. Aytuğ Atıcı'yı görevden almış. Aytuğ Bey değişimden yanayım demişti, görevden almış. Yaptıkları ile söyledikleri birbiriyle örtüşmüyor.

CHP geldiğimiz noktada tek adam partisidir. AK Parti'den hiçbir farkı kalmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu güç zehirlenmesi yaşıyor. Erdoğan'a seçim kazandırmanın nesi başarı. Bu şartlarda seçimi kaybediyorsun, hala başarıdan bahsediyorsun. Ankara'ya ulaştığımızda Genel Başkan'ın görmek istemediği bir kalabalık Genel Merkez önünde olacak. 20'den fazla il başkanı, belediye başkanı destek veriyorlar bana ama adım atmaya korkuyorlar. Sen zaten Genel Başkan'ın iki dudağı arasındasın, seni aday yapacağı da yok. Kuru bir koltuk uğruna niye doğruları söyleyemiyorsun. 

"AYAKLARIM ACIYOR MU ACIYOR"

Artık AK Partililer bile bize acı hale gelmiş. Benim halimde acınacak bir şey yok, CHP'nin durumu acınacak halde. Ayaklarım acıyor mu acıyor, yara oldu mu oldu. Sayın Genel Başkan da bu durumları yaşadı. Sıcakta yürümekte elbet zorlanıyoruz ama davaya inanmış arkadaşlarla yürüyorum ben. 

"DUYUMLAR KULAĞIMA GELİYOR..."

Sayın Kılıçdaroğlu sonuna kadar devam edecek. Bir insan koltuktan kalkmaya diretiyorsa altını kirletmiştir diyor. Niye bu kadar ısrarlılar anlamakta zorluk çekiyorum. Kaybedersen bırakırsın. Güçlü biri gelir, halk onu tutar. Sen 11 defa başarısız olmuşsun. Ben dünyada 11 kez seçim kaybedip 12.'de kazanan kimseyi göremedim. Sayın Kılıçdaroğlu yüzünden bizim halkı değiştirme şansımız yok. İstemeye istemeye Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiler. Şu anda CHP'ye oy veren seçmenin yarısı da mecburiyetten veriyorum diyor. AK Parti'ye oy vermeyecek olan kitle Kılıçdaroğlu'na hiç güvenmediği için Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermek zorunda kaldı. 

Bugün 30 kadar milletvekilinin deklarasyon yayınlayacağı duyumları kulağıma geliyor. Sayın İmamoğlu'nun açıklaması çok önemli. Artık bugün mü yarın mı yapar? 

"KEMAL BEY'İN EMEKLİ OLMAYA İHTİYACI VAR"

Kemal Bey'in tatile değil de emekli olmaya ihtiyacı var. Niye emekli olmuyorsun diye eleştirenlerdenim. Torunlarını sever, istediği kadar tatil yapar. Şu anda şu moralle kupon belediye diye tabir ettiğim, CHP oylarının yüzde 70 üzerinde olduğu tüm belediyeler tehlike altında. Psikolojik üstünlüğü ele geçirdiler. HDP'nin desteği ile, İYİ Parti'nin daha büyük desteği ile alındı. Benim durumum biraz daha istisna, AK Parti ve MHP'lilerden oy alıp seçildim.

GENEL BAŞKAN ADAYI VAR MI?

Genel başkanlıkla ilgili birkaç adayım var. Şu ana kadar kamuoyuna deklare etmediler. Şu anda Sayın İmamoğlu en güçlü aday olarak görülüyor ama açıklama yapmaması da artık insanlarımızı huzursuz etmeye başladı. Onun dışında CHP'de genel başkanlık yapabilecek çok sayıda insan var. Yeter ki Sayın Kılıçdaroğlu insanların önünü açsın. 

BOLU'DA YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Yerel seçimlerde kendimle ilgili verilmiş bir kararım yok. Ben değişime odaklandım. Bolu ölçeğinde düşünmüyorum. Ben bunları söylemeseydim zaten adaylığımla ilgili sorun yoktu. Seçilmekle ilgili bir kaygım da yoktu. CHP başarılı olsun, Türkiye bu iktidardan kurtulsun, benim birinci önceliğim bu. Aday olmayabilirim, bağımsız olabilirim, bakarım şartlara. Farklı partilerden adaylıkla ilgili bir gündemim yok. 

CHP seçmeninin Kılıçdaroğlu gitmezse ders vermek amacıyla CHP'ye oy vermeyeceğim dediklerini çok duyuyorum. Yerel seçim oldu. Kılıçdaroğlu görevi bırakmadı. Elimizdeki birçok belediyeyi de kaybettik, Kemal Bey yine bırakmıyor, ne olacak o zaman?

Aleksis Çipras'ın yaptığını sen niye yapmıyorsun? Sen alternatifsiz misin? Allah seni özel olarak mı yarattı? Mustafa Kemal Atatürk, sen 25 sene genel başkan olasın diye mi bu partiyi kurdu? Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun partiyi yönetemediği ile ilgili kararı çok önce vermiştik. Demokrat biri olmadığını ben yıllar önce gördüm. Cumhurbaşkanı adayı yaptırttıktan sonra kendisini artık orada durmak gerektiğini düşündüm. Ben bu yürüyüşü belki de Cumhurbaşkanı seçiminden önce yapmalıydım. Arkadaşlarımla istişare ettim, böyle bir şey yapma, başarısız olursa senden bilirler gibi söylemler yüzünden bu eylemlerden vazgeçmek zorunda kaldım. Partili olmak da bunu gerektiriyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu Tanju Özcan Bolu Ankara 'değişim ve adalet' yürüyüşü