Taahhütname yaraya merhem olmadı... CHP'de ikinci Burcu Köksal krizi!

Haberglobal.com.tr
CHP Balıkesir Gündem haberleri

CHP'de ikinci Burcu Köksal krizi patlak verdi. CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ahmet Akın da DEM Parti ile yapılan iş birliğini eleştirdi. DEM Parti'ye ağır sözler sarf etti. "PKK'nın yolundan giden şerefsizlere yakın değilim" dedi.

CHP’de ikinci Burcu Köksal krizi patlak verdi. CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ahmet Akın da DEM Parti ile yapılan iş birliğini eleştirdi. DEM Parti’ye ağır sözler sarf etti. DEM Parti’nin kent uzlaşısı CHP’nin ise Türkiye İttifakı adını verdiği pazarlık süreci partiyi böldü. Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" çıkışı partideki bölünmüşlüğü dışa vurmuştu.

Parti içi kavganın "Afyon’da DEM’e kapı kapalı" krizi ile patladığı CHP’de, milliyetçi seçmenin ağır bastığı adreslerde Burcu Köksal’ı diğer adayların takip etmesi endişesi başlamıştı. CHP yönetiminin korktuğu oldu. Köksal’ın ardından dikkat çeken bir çıkış Balıkesir’den geldi. CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın partisinin DEM Parti ile yaptığı iş birliğini eleştirdi, “Milletin bayrağına, vatanına kudurmuş bir şekilde hainlik yapan PKK'ya, onun yandaşlarına, ondan beslenenlere, onun yolundan giden şerefsizlere de yakın değilim” ifadelerini kullandı.

CHP yönetimi Burcu Köksal krizinin ardından belediye başkanlarına 16 maddelik taahhütname imzalatmış, bu tür çıkışların önüne geçmeyi amaçlamıştı. Ancak bu girişim de partide DEM’e olan rahatsızlığı gizleyemedi.