Kaftancıoğlu'ndan Özel ve İmamoğlu'na tepki iddiası: "Kimin müdürü varsa parayı ona sorun"

Haberglobal.com.tr
CHP CHP İstanbul İl Başkanlığı Canan Kaftancıoğlu Ekrem İmamoğlu Özgür Özel

CHP’lilerin para sayma görüntüleri için genel başkan Özgür Özel, CHP eski İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nu işaret etmiş “Süreci o yönetti” demişti. Kaftancıoğlu'nun yakın çevresine, "Kimin müdürü varsa parayı ona sorun" dediği iddia edildi. Ancak Kaftancıoğlu'nun ekibi bu açıklamayı yalanladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski basın danışmanı Can Poyraz ile İmamoğlu İnşaat'ın genel müdürü Tuncay Yılmaz’ın 4 saat boyunca saydığı paralar için başlatılan soruşturma sürüyor. Şüphelilerin ifadeleri alındı.

Para kulesi, CHP’de iki tarafı da karşı karşıya getirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB çalışanlarının bavullar dolusu para saydığı görüntülere ilişkin konuşmuş, CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu işaret etmişti.

KAFTANCIOĞLU'NUN EKİBİNDEN YALANLAMA

Görüntülerden kendisinin sorumlu olduğu imalarına tepkili olan Kaftancıoğlu ise, yakın çevresine rahatsızlığını anlattı. İmamoğlu’nu suçladığı iddia edildi. Kaftancıoğlu'nun "O görüntülerde benim ortağım ya da genel müdürüm de yok. Kimin orada ortağı, müdürü varsa ona sorsunlar" dediği iddia edildi. Bu iddialar üzerine Kaftancıoğlu'nun ekibinden açıklama geldi. Kaftancıoğlu'nun böyle bir açıklamasının olmadığı belirtildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, para sayma görüntüleri için “bağış” savunması yapmış, paranın 40 milyon liraya alınan CHP İl Başkanlığı binası için verilen kapora olduğunu söylemişti. Ancak sözleşmede binanın 24 milyon 360 bin liraya alındığı ortaya çıktı. Bu açıklamalar 16 milyon TL tutarında paranın kayıt dışı olduğunu iddialarını güçlendirdi.