Niğde'de 5,1 büyüklüğünde deprem

Niğde Deprem

AFAD'dan edinilen bilgiye göre Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) Niğde'nin Bor ilçesinde saat 22.08'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, Aksaray, Mersin, Kayseri ve Konya'dan da hissedildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek depreme ilişkin yaptığı açıklamada, herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 5.4 OLARAK DUYURDU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.4 olarak ölçtü.

Kandilli'nin verilerine göre deprem, yerin 2.8 kilometre derinliğinde meydana geldi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."

VALİ ŞİMŞEK: ÇATLAK ŞEKLİNDE HASALAR VAR 

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, depremin merkez üssü olan Obruk köyünde vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi. Depremde can kaybının olmadığını belirten Vali Şimşek, şunları kaydetti:

"Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var ama inşallah devletimizin bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacağız. Şu anda çadırlarımız gelmek üzere, yine Adana'dan ikmal ekibimiz yola çıktı. İnşallah hep birlikte bu yaramızı da saracağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

SON DEPREMLER

Niğde'de 5,1 büyüklüğünde deprem - Resim : 2

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber 1 büyüklüğünde deprem