Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem: Ölü sayısı yükseliyor

Son depremler Deprem Kahramanmaraş

Son dakika haberine göre AFAD'ın verilerine göre merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 10 ili vuran faciada ölü ve yaralı sayısı yükseliyor.

Son dakika haberi...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü sabah saat  04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. 

Depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Depremde yaşamını yitiren vatandaş sayısı 2.921'e yükseldi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 921 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin 834 kişinin yaralandığını bildirdi.

Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.

DAKİKA DAKİKA SON GELİŞMELER

AFAD BAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2921'e yükseldiğini, 15 bin 834 yaralı olduğunu açıkladı.

"Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artışlar var. 2 bin 921 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 15 bin 834 yaralımız söz konusu." bilgisini veren Sezer, 65 ülkeden yardım ve destek talebi olduğunu, söz konusu ülkelerin ekipleri gelince afet bölgesine nakledileceğini belirtti.

Sezer, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

"243 artçı deprem meydana geldi. Bölgede bakanlarımızın koordinasyonunda 30 valimiz ve 47 kaymakamımız her il ve ilçede görev yapmaktadır. 16 bin 400 personelimiz ile yabancı ülkelerden gelen personellerle beraber şu anda afet bölgelerinde yoğun bir çalışma var. Diğer taraftan da kış şartlarından dolayı çadır hem de barınma ihtiyaçları için diğer barınma malzemelerini de bir şekilde sağlayarak afet bölgesine gönderiyoruz. Şu ana kadar 65 bin kadar çadır ve çadır içi malzeme afet bölgesine gönderilmiş durumda."

Hava yoluyla da afet bölgelerine nakillerin devam ettiğini dile getiren Sezer, "Havanın müsaade ettiği ölçüde hava koridorunu daha aktif bir şekilde kullanarak, tüm arama kurtarma personellerimizi de oraya göndermeyi düşünüyoruz. 300 binin üzerinde battaniye ve diğer ısıtıcı türü malzemelerimiz gönderilmiş durumda." diye konuştu.

TCG İSKENDERUN YARALILARI TAHLİYE ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın duyurduğu TCG İskenderun gemisi, yaralı vatandaşları Mersin'e sevk etmek üzere limana geldi. Yaralıların tahliyesi gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Fuat Oktay: Toplam 2.379 kişi hayatını kaybetti. 4 bin 758 bina yıkıldı. 14 bin 483 yaralımız var. Uçaklarımız, TSK yardımların nakliyesi için yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Civar illerde ve eğitimde hasar görülen yerlerde eğitime ara verildi. 284 bin 519 kişi MEB bünyesinde misafir edildi. Toplam 338 bin vatandaşımız yurtlara ve MEB'e yerleştirildi.

Kızılay, tüm illerde ve ilçelerde ve AFAD Acil Yönetim Başkanlıklarımız da yerelde de ilave beslenme faaliyetlerini yürütüyor. Haberleşmede ciddi şekilde etkilendi.

6 trafo merkezimiz hizmet veremez durumdadır. 2'si yarım ve fiilen hizmete başlayacak. 4'ünde ağır hasar var, geri kalanlarda da ilerleyen günlerde elektrik verilecek. İskenderun ve Kırıkhan'a elektrik verilmeye başlandı. Antep İslâhiye'nin oradakilere elektrik enerjisi veriliyor. Malatya'da risk unsuru vardı, risk olmadığına dair onay alındı. 

Doğalgazda ana iletim hatlarında kopmalar var, bu sayı 6'ya yükseldi. Tamamıyla ilgili çalışmalar başladı. Çarşamba itibarıyla tekrardan bakımını yapmış olarak yeniden doğalgaz vereceğiz. 

Baz istasyonları da elektrikle alakalı. Hasar almadıysa çalışıyor. 10 bin 718 baz istasyonumuz çalışır durumda. 

Ulaştırmada bir bölgedeki hava şartları son derece sıkıntılı. Tipiden dolayı bazı yerlerde zaman zaman kapanan yollar da engel oluşturuyor. Karla mücadelede, ekipler, bize yardım ediyor, sıkıntılı bölgeyi geçene kadar. 

Yurt dışından yoğun şekilde yardımlar geliyor, özellikle de arama-kurtarma ve medikal boyutunda. 

Yerelde herhangi bir yakını enkaz altında olmayan ve bir an evvel bölgeden ayrılması gerekli olan vatandaşlarımızla ilgili de tahliye çalışmaları yürüteceğiz. Hastanelerle alakalı da Hatay ve İskenderun, Gölbaşı Adıyaman ve Maraş'ta hastanelerde hasar var, diğerlerinde hamdolsun hizmet veriliyor.

Sosyal medyada ya da farklı kanallardan bilgi kirliliğine sebep verecek şekilde, Bakanlarımız, AFAD ve Valiliklerimiz dışında gelen hiçbir bilgiye itibar etmeyin. 

Sabırla ve güvenle, birbirimize güvenerek bu sıkıntının üzerinden de geleceğiz inşallah.

Barajlarla ilgili bir açıklamada bulunmuştum, herhangi bir sorunumuz yok, sadece Malatya'daki Sultansuyu Barajı'nda enine ve boyuna çatlaklar olduğu için riskten dolayı tedbir amaçlı bir kademeli su tahliyesine başlayacağız. Risk oluşmaması için tahliyesine başlayacağız.

6 BİN GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN, HATAY'A DOĞRU YOLA ÇIKTI

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü: Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve bölgedeki diğer şehirlerimizi de etkileyen deprem sonrası Müdürlüğümüze başvuran 6 bin gönüllü öğretmenimiz Bakanlığımızın koordinasyonuyla arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine destek vermek için gruplar halinde Hatay’a hareket ediyor.

DEPREMDE YARALANAN 45 VATANDAŞ İSTANBUL'DA

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da yaralanan 45 vatandaşı taşıyan uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. 

HATAY'DA SAHRA HASTANESİ KURULACAK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kışla mutfaklarında hazırlanan yemeklerin yaklaşık 15 bin depremzede vatandaşımıza ulaştırıldığını söyleyerek Hatay’da ihtiyacı karşılamak üzere 'seyyar sahra hastanesi' kurulacağını duyurdu.

PAZARCIK'TA 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM

AFAD'dan alınan son dakika bilgisine göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan ABD Başkanı Biden, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

DEPREM BAĞIŞLARI İÇİN BANKALAR ÜCRET ALMAYACAK

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde bankalara talimat gönderildiğini duyurdu.

TCMB'nin, deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerine ilişkin duyurusunda, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde meydana gelen depremlere yönelik AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarımız başta olmak üzere deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi bankalara talimat gönderilmiştir."

SON DURUMA İLİŞKİN AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA

 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar: Vatandaşlarımızdan çok yoğun bir şekilde afetzedelere ve deprem bölgesine bağış yapma isteği geliyor. AFAD'ın bağış hesapları var. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız AFAD'ın internet adresinde bulunan, aynı zamanda Twitter hesabından da yayınladığımız hesaplar üzerinden ve kısa mesajlarla bağış yapabilirler.

Açıklamada, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da toplam 1762 vatandaşın hayatını kaybettiği, 12 bin 68 vatandaşın yaralandığı belirtildi. Bölgede yıkılan bina sayısının 5 bin 606 şeklinde devam ettiği, 10 bin 176 arama kurtarma personelinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi. Açıklamada kurtarma çalışmaları sonucunda şu ana kadar 6 bin 800 vatandaşın enkazdan kurtarıldığı bildirildi. 

9 İLE TOPLAM 350.000.00 TL ÖDENEK

AFAD tarafından son olarak yapılan yazılı bilgilendirmeye göre, Afet bölgesindeki 9 ile, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 250.000.000 TL, AFAD’dan acil durum ödeneği olarak 100.000.000 TL olmak üzere toplam 350.000.000 TL ödenek gönderilmiştir.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 60 ülkeden toplam 73 ekip yardım göndermiştir.

AFAD'DAN SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar: 81 ildeki il müdürlüklerimiz teyakkuz halinde. Deprem bölgesi dışındaki müdürlükler de bölgeye sevk edildi. Afet bölgesindeki illerimize 250 milyon TL acil durum ödeneği gönderildi.

An itibarıyla yaşamını yitiren sayısı 1651. Yıkılan bina sayısı 5 bin 606. Arama kurtarma ekiplerimizin yoğun çalışmalarıyla 6 bin 445 vatandaşımız kurtarıldı. Bir yandan da hayatı normale döndürme adına faaliyetler var. BOTAŞ ham petrol akışını tedbiren durdurdu. Türk Telekom sabit şebekesinde deprem bölgesinde herhangi bir kesinti yok. Bilgi kirliliği çok fazla. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi yıkan depremler nedeniyle milli yas ilan edildiğini açıkladı. 

Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir."

BAKANLARDAN SON DURUMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakan Koca: Alınan son bilgiye göre, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 1651'e ulaştı. Bu tür afetler, ancak dayanışma ile aşılır, seferberlik olduğunu biliyoruz, koordinasyona katılmak son derece önemli. Yaralı kurtulanların sayısı 11 bin 119 oldu. 

Bakan Akar: Öncelikli olarak hava kontrol araçlarına ihtiyacımız olduğunu gördük ve hemen uçaklar gönderildi. Havada bir yardım koridoru oluşturuldu. 17 uçakla ihtiyaç duyulan bütün personeli söz konusu bölgelere ulaştırmak için büyük bir gayret gösterdik. Şu ana kadar büyük bir gayretle hava yoluyla ulaşabilecekleri malzemeyi ulaştırdılar. 8 adet doğal afet kurtarma timi ve Kıbrıs'taki timlerde çalışmalarını sürdürüyor. Hava şartlarından dolayı ciddi ihtiyaç var.

Sefer stoklarımızda kullanılan malzemelerden de ilgili bakanlara verilmek üzere kullanmaları için imkan sağladık. Yaralılarımızı inşallah kısa zamanda Mersin'deki daha donanımlı hastaneye sevk etme imkanı bulacağız. Mehmetçikler de yardım sağlamaya çalışıyorlar. Valiliklerle de görüşmeler içindeyiz, görevlerini yerine getirme gayreti içindeyiz. Seyyar sahra hastanesinin kurulması için çalışmalar devam ediyor. 

Bakan Dönmez: Yüksek deprem şiddeti nedeniyle elektrik ve doğalgaz şebekeleri, ciddi hasarlar aldı. Ekiplerimiz ilk andan itibaren yoğun önlemler aldı ama yetişemediler, çevre illerden de ekip takviyesi yapıldı. Bazı arızalar kontrollü olarak gideriliyor. Emniyet amaçlı elektrik ve doğalgaz verilmiyor. 5-6 tane BOTAŞ hattında hasar meydana geldi. Başta Kilis, Hatay ve Gaziantep olmak üzere doğalgaz kesintileri yaşanmıştır. Bazı akaryakıt istasyonları önünde yığılma oldu. Arama kurtarma ekiplerine teşekkür ediyoruz. 

Bakan Kirişci: Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu yüzyıldaki en büyük depremlerden birisi, merkez üssü Pazarcık olmasına rağmen sınırı aşan bir özellik taşıyor. Bakanlık olarak ilk andan itibaren biz de sabah 7 gibi, uçağımızı kaldırdık. Adana'dan buraya geldik, yol üzerinde büyük yoğunluk vardı.1 uçak ve 6 helikopter, 1098 araç, 4 bin 794 çalışanımızla birlikte olay mahalline intikal etti. 140 baraj var bölgede, 4 baraj için ayrıca dikkat kesildik. Herhangi bir sorun oluşturmaması için gerekli incelemeler yapıldı. İnsanlarımızı kurtarmanın yanında yaralı hayvanlarımızı kurtarmak için de bin adet hayvan çadırlarını bölgeye dağıttık. Bize düşen bu yaraları sarmak ama toprak altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimiz var.

BIDEN'DAN YARDIM MESAJI

ABD Başkanı Joe Biden, "Ekiplerimiz hızla konuşlanarak Türk arama kurtarma ekiplerine yardım edecek. Depremde yaralanan ve evsiz kalan kişilerin ihtiyaçlarıyla ilgilenilecek" dedi. 

MALATYA'DA BİR DEPREM DAHA

AFAD, saat 18:33'te, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 şiddetinde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. 

DEPREMDE CAN KAYBI 1541'E YÜKSELDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremin bilançosuna ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Oktay, "Çalışmalarımız sık aralıklarla sizlerle paylaşıldı. Cumhurbaşkanımız afet yönetiminin başındadır. Bakanlarımız 10 ilimizde faaliyetleri yürütüyorlar. Maraş'ta 234 kaybımız var, Hatay'da 520 kaybımız var, 700 yaralımız var. Osmaniye'de 205 can kaybı 1003 yaralımız var. Adıyaman'da 20 kaybımız, 200 yaralımız var. Diyarbakır'da 46 vefatımız var, 550 yaralımız var. Şanlıurfa'da 30 kaybımız 1071 yaralımız var. Gaziantep'te 309 kaybımız var. Kilis'te 13 kaybımız var. Adana'da 58 kaybımız, 720 yaralımız var. Malatya'da 106 kaybımız var. Toplam 1541 can kaybımız var, 9733 yaralımız, 3471 yıkılan binamız var. Bölgedeki tüm barajlar denetlendi, yapısal bir risk bulunmuyor.

"BÖLGEYİ 'AFET BÖLGESİ' İLAN EDECEĞİZ"

Oktay, "Bu 10 ilimizde fırınlardan vatandaşlarımız ekmeklerini ücretsiz olarak alabilirler. Bu şekilde koordinasyonumuzu yapıyoruz. Otelcilerimiz de belirli kapasitelerinizi bize ayırmış durumdalar. Buralarda kapasiteleri kullanıyor olacağız ve vatandaşlarımızın oralara çıkmalarını arzu ediyoruz. Biz de tahliye operasyonunu başlatıyor olacağız. Bölgeyi afet bölgesi ilan ediyor olacağız. Maddi yardımlarla alakalı tüm illerimize her türlü yardım hiçbir şeyden kaçınmaksızın gönderilmektedir. Yüz yılda görülebilecek bir afet yaşıyoruz" diye konuştu. 

BAKAN AKAR'DAN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına komando taburları dahil toplam 3 bin 500 personelin katıldığını belirterek, “A400m nakliye uçakları dahil 17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan Gaziantep ve Adana’ya sürekli olarak yardım uçuşları gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar 73 sorti destek uçuşu gerçekleştirildi. Ayrıca afet bölgelerindeki çalışmaların koordinasyonu için 2 Akıncı TİHA görevlendirildi” dedi.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES'TEN YARDIM AÇIKLAMASI

BM Genel Sekreteri Guterres, "BM ekipleri sahadaki ihtiyaçların değerlendirmesini yapıyor ve Türkiye ile Suriye'ye yardım sağlıyor" dedi. 

ERDOĞAN, PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Rusya Devlet Başkanı Putin, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Rusya’nın Türkiye’ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacağı desteklere ilişkin de bilgi verdi.

AFAD: ÖLÜ SAYISI 1498, YARALI SAYISI 8533

AFAD Başkanı Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 1498 olduğunu, yaralı sayısının ise 8 bin 533'e yükseldiğini açıkladı. Depremlerde toplam 2 bin 834 binanın yıkıldığı ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı. 

CAN KAYBI 1121'E YÜKSELDİ

 AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1121'e yükseldiğini açıkladı. Depremde yaralananların sayısı ise 7 bin 634 olarak açıklandı. Toplam 8 bin 834 bina yıkıldı. 

BIDEN'DAN TÜRKİYE MESAJI

ABD Başkanı Joe Biden, Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6'lık depremlere ilişkin, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremin yol açtığı can kaybı ve yıkımdan derin üzüntü duyuyorum. Ekibime, Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye ve gerekli her türlü yardımı sağlamaya devam etmeleri talimatını verdim" dedi. 

BAKAN BOZDAĞ'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Devletimiz Türkiyemizin deprem yaşayan bütün illerinde seferber olmuştur. AFAD, Kızılay, Emniyet, Jandarma, UMKE, gönüllüler seferberlik içinde, titizlikle vatandaşlarımıza sağ ulaşmak için gayretle çalışmaları sürdürüyor. Trafik yoğunluğu Diyarbakır'da arzu edilenin üstünde. Yolların geçişe elverişli olmasında fayda var. Burada hassasiyet gösterilirse daha faydalı sonuçlara katkıda bulunmuş oluruz" dedi.

AZERBAYCAN'DAN İLK YARDIM EKİBİ ADANA'DA

 Azerbaycan'ın yolladığı ilk arama kurtarma ekibi Adana'ya ulaştı.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, 15:02'de Kahramanmaraş Göksun'da 5.8'lik bir deprem daha kaydedildi. 

ŞENTOP: VEKİLİMİZ VE AİLESİNE ULAŞAMADIK

 Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ve ailesine henüz ulaşamadık" dedi.

DEPREMDE CAN KAYBI 1014'E YÜKSELDİ

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremde can kaybı 1014'e yükseldi, yaralı sayısı ise 5385 olarak açıklandı. Yıkılan bina sayısı ise 2824.

AFAD'DAN 'TSUNAMİ' AÇIKLAMASI

AFAD: Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır.

KAHRAMANMARAŞ'TA 7,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

 AFAD verilerine göre Kahramanmaraş Gözpınar-Ekinözü'nde saat 13.24'te 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

CAN KAYBI 912

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Genel Merkezde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "Depremde 912 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 385 yaralımız var. 2 bin 470 vatandaşımız kurtarıldı. 2 bin 818 bina yıkıldı" dedi.

AFAD: DEPREM 7,7 OLARAK REVİZE EDİLDİ

AFAD: Bu sabah 04:17’de Pazarcık (Kahramanmaraş) da meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla Mw 7.7 olarak revize edilmiştir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dezenformasyon içerikli deprem paylaşımlarına soruşturma başlattı.

YURTLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlk yapılan tespitlerde Bakanlığımızın yurtlarında yıkım meydana gelmediği, enkaz altında kalanların bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi. 

FUAT OKTAY'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişi hayatını kaybetti, 2323 kişi yaralandı. Hatay Havalimanı şu anda uçuşa kapalı. Maraş ve Antep'i de sivil uçuşlara kapatmış durumdayız" dedi. 

 

 

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem: Ölü sayısı yükseliyor - Resim : 3

CUMHURBŞKANI ERDOĞAN VALİLERİ ARADI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile telefonda görüşerek deprem sonrası durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

 

 

 

AFAD'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

 AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamalarda "Sığ bir deprem olduğu için geniş bir coğrafyada hissedildi. Hasarlı binalar var. En büyük artçı sarsıntının büyüklüğü 6,6 büyüklüğünde. Vatandaşlarımızın binalardan uzak durması gerektiğini söylüyoruz. Can kayıplarımız kesin. Bir sonraki açıklamamızda net ifadeler kullanabiliriz" ifadelerini kullandı.

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

 Kızılay Başkanı Kerem Kınık Kan bağışı çağrısında bulunarak "Deprem bölgesine ilave kan ve kan ürünleri sevkiyatı yapıyoruz. Bölge Kan Bankalarımızda ilk etap sevkiyat için Ulusal Kan Stoklarımız mevcuttur Ancak ilerleyen saatlerde olabilecek ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı gün içinde tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

06:49 ŞANLIURFA VALİSİ: 17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: 17 vatandaşımız vefat etti, 18 binamız yıkılmış vaziyette. Maalesef bazı binalarımızda vatandaşlarımız var müdahale ediyoruz. İl merkezi ve Bilecik ilçemizde ölen vatandaşlarımız var. Köylerimizde genel anlamda olumsuzluk yok.

OSMANİYE VALİSİ: 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

"DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARMA GEÇTİK"

Bir açıklama daha yapan Bakan Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır." dedi.

 

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

 

 

Kaynak: Haber Global TV

7.7 deprem Kahramanmaraş deprem Son dakika haberi son dakika son depremler deprem oldu