Son Dakika YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite sınavındaki barajın kalkmasıyla ilgili yeni detayları açıkladı

son dakika YÖK ÖSYM Gündem haberleri

Geçtiğimiz günlerde üniversite sınavındaki barajın kalktığı duyurulmuştu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yeni sistemin detaylarını açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ankara’da üniversite sınavlarındaki barajın kalkmasıyla ilgili ilişkin soruları yanıtladı. Özvar, sınav barajının kalkmasındaki nedenin daha fazla sayıda öğrencinin kontenjanlara erişilebilir olması anlamına geldiğini belirtti. 

SİSTEM NE GETİRECEK?

Bu sistem ne getirecek? Tercih yapabilen öğrenciler arasında rekabeti getirecek. Rekabet daha fazla talebin olması demek anlamına gelir. Daha fazla öğrencinin kayıt yaptırmak istediği anlamına gelir. 

En yüksek puan alan öğrenciler programa yerleşebilecektir. Dolayısıyla tartışmayı bu çerçevede görmek lazım. Daha fazla öğrencinin tercih edebilmesi anlamına geliyor yeni sistem. Sistem aslında daha dinamik bir sürece girmiş oluyor. 

Öğrencilerimizin başarı sıralamasıyla bu kontenjanlara girmeye çalışmasıdır. Yapmaya çalıştığımız bundan ibaret. 

"OYUN BAŞLAMADAN PROGRAMI ORTAYA KOYDUK"

Zamanlaması gayet güzel oldu. YKS kılavuzu açıklanmadan önce biz bu kararımızı paylaşmış olduk. Oyun başlamadan önce programı ortaya koymuş olduk. Öğrencilerde çok ciddi bir motivasyon artışı var.

Kaynak: Haber Global TV

YÖK son dakika OSYM Gündem haberleri