Türk vatandaşlığı başvurusunda değişiklik

İçişleri Bakanlığı Gündem haberleri

Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınması gereken gayrimenkulün değeri 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilecek. Konu son kabine toplantısında ele alındı.

Türk vatandaşlığına başvuruda şartların değiştirilmesi için düğmeye basıldı. Vatandaşlık başvurusunda alınacak gayrimenkulün değeri yükseltilecek.

Düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Kabine toplantısında ele alındı.

Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan en az 400 bin dolara çıkarılmasına karar verildi.

Vatandaşlık başvurusu için yalnızca 400 bin dolar veya karşılığına denk gelen döviz tutarında gayrimenkul satın almak yeterli olmayacak.

3 YIL DEVİR VE TERKİN YAPILAMAYACAK

Alınan taşınmazın tapuda 3 yıl satılamaz şerhinin olması gerekiyor. Ayrıca, 3 yıl devir ve terkin yapılamayacağına ilişkin noterden belge almak gerekiyor.

Şartların sağlandığının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edilmesi durumunda başvuranlar Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilecek.

Alınan kararın hayata geçmesi için Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik'te de değişiklik yapılması bekleniyor.

2018 yılının Eylül ayında alınan bir kararla vatandaşlık için ev alınımda öngörülen bedel 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmişti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

içişleri bakanlığı Türk vatandaşlığı