Siyasilerden Cüneyt Arkın mesajları

Cüneyt Arkın Hayatını kaybetti Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş

Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti. Usta sanatçının vefatının ardından siyasilerden baş sağlığı mesajları geldi.

Gece saatlerinde fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti. Cüneyt Arkın'ın vefat haberinin ardından siyasilerden mesajlar paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Erdoğan, mesajında şunları ifade etti: "Türk sinemasının usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla, karakteriyle hepimize örnek olan büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, sevenlerinin, sinema camiamızın ve milletimizin başı sağolsun."

Meclis Başkanımız Mustafa Şentop, Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın'ın vefatı üzerine şahsi Twitter hesabından taziye mesajı paylaştı. Şentop mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sinema tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan usta oyuncu Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Cesareti ve mertliğiyle öne çıkan “Bizim kahramanlarımız”ı canlandırdığı filmleriyle, milletimizin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek. Mekanı cennet olsun.”

KILIÇDAROĞLU: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk sinemasının usta sanatçısı Cüneyt Arkın’ın vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum" dedi. 

BAHÇELİ: HER ZAMAN HATIRLANACAKTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Cüneyt Arkın'ın vefat etmesinden büyük bir üzüntü duydum. Yüzlerce filme imza atarak milletimizin kalbinde taht kurmuştur. Türk sinemasına seviyeli bir yorum getiren hayatı boyunca çizgisini hiç değiştirmeye Cüneyt Arkın, şahsiyetiyle, sanatçı kimliğiyle hayat verdiği karakterleriyle her zaman hatırlanacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRK SİNEMASININ KAHRAMANI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk sinemasının kahramanı, beyaz perdenin duayeni, kıymetli sanatçımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeşilçam’ın Kara Murat’ı, Malkoçoğlu. Türk sinemasının her dönemine damga vuran sanatçımız Cüneyt Arkın'a Cenabı Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çocukluk yıllarımızın kahramanı, Türk sinemasının duayen ismi Cüneyt Arkın'ın vefat haberini derin bir teessürle öğrendim. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Unutulmaz rolleriyle hafızalarımıza kazınan, Türk sinemasının çok değerli ismi Cüneyt Arkın'ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

 

"HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam…

Türk sinemasının efsane ismi sevgili Cüneyt Arkın'a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun." mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türk sinemamızın usta ismi Cüneyt Arkın’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecek olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sinemamızın büyük ismi #CüneytArkın’ın vefatından büyük üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin. Cüneyt Arkın sinemamızın büyük bir ismi olduğu kadar, hepimizin çocukluk ve gençliğinin doğrudan ve iyiden yana olma, kötülere ve yanlışlara karşı çıkma sembolüydü. Kendisiyle yaptığımız sohbette sinemamız için gösterdiği hassasiyete tanık oldum. Daha da önemlisi millet olarak taşıdığımız değerlerin yaşatılması ve gelecek nesiller konusundaki hassasiyeti çok büyüktü" dedi. 

CHP'nin resmi hesabından yapılan paylaşımda, "Türk sinemasının efsane çınarı, yurtsever aydınımız #CüneytArkın'ı kaybettik. Usta oyuncuya Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk sanat dünyasına başsağlığı dileriz" denildi.

MEKANIN CENNET OLSUN KARA MURAT

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Türk sinemasının en değerli isimlerinden, Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Huzur içinde uyu, mekanın cennet olsun Kara Murat. Filmlerin nesiller boyunca izlenmeye devam edecek." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Sinemamızın değerli oyuncusu Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hepimizin zihninde yer eden rolleri, sanatçı kişiliği, ülkesine olan sevgisiyle onu asla unutmayacağız. Allah rahmet eylesin; tüm sevenlerinin, sinema camiasının ve ailesinin başı sağolsun." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "O Türk sinemasının efsanesiydi. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostuydu. Cüneyt Arkın hayat verdiği karakterlerle 7'den 70'e hepimizin kahramanıydı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Cüneyt Arkın İbrahim Kalın Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Fahrettin Cüreklibatur