Türk sinemasının acı günü... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Cüneyt Arkın 2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre birçok unutulmaz filme imza atan Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Arkın'ın ölüm nedenine ilişkin hastaneden açıklama yapıldı. Usta sanatçının cenaze programı da belli oldu.

Usta oyuncu Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş, Ulus'ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Cüneyt Arkın’ın hayatını kaybettiği hastanenin Tıbbi Yürütme Kurulu Başkanı, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece açıklamalarda bulundu.  Prof. Dr. Ece,  "Dün gece yarısından sonra ambulansla kalp durması ile hastanemize başvuran sanatçımız maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ailesi başta olmak üzere sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz" dedi.  

 Prof. Dr. Ece, "Kalp durmasıyla geldiği için büyük ihtimalle kardiyak bir problem olmuştur ve belli bir yaştan sonra kalp kasları da çok kuvvetli olmadığı için kardiyak bir sebep daha doğrusu hem kardiyak hem de solunum sebep diye düşünebiliriz. Akciğerlerin hasarlı olması kardiyak olarak da kalbe yük bindiriyor. Bu nedenle tabii ki yaşlılığın verdiği etkiyle de organlar genç olduğu gibi kuvvetli değil.  Son günlerde herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığıyla ilgili bilgim yok ama zannediyorum daha ayrıntılı açıklamayı ailesi yapacaktır" dedi. 

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Cüneyt Arkın'ın cenaze programı açıklandı. Ailesi, ünlü oyuncunun sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, 30 Haziran perşembe günü, Teşvikiye Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacağını duyurdu. 

Açıklamada; "Çok acı kaybımız. Merhume Hacı Halise Cüreklibatır ve Merhume Hacı Yakup Cüreklibatır'ın değerli oğlu, Murat, Kaan ve Filiz'in sevgili babaları, Deniz ve Aslı'nın kayınpederi, Cemre, Polat, Tara, Arkın, Zeynep, Defne ve Sarp'ın dedeleri, Betül Cüreklibatır'ın kıymetli eşi, Türk sanat dünyasının duayeni kıymetlimiz Cüneyt Arkın'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.  Cenazesi 30 Haziran perşembe günü 10.30, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecektir. Tüm sevenlerine ve kamuoyuna duyurulur." ifadeleri yer aldı.

 

SON PAYLAŞIMI OĞLUYLA

Yeşilçam anılarını sosyal medya hesabında takipçilerine anlatan Cüneyt Arkın, son paylaşımını 19 Haziran Babalar Günü'nde yapmıştı.

Türk sinemasının acı günü... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti - Resim : 3

MALKOÇOĞLUMUZ YOK ARTIK

Haber Global canlı yayınına bağlanan sanatçı Ayla Algan şunları ifade etti: "Çok çalışkandı. Dublörü yoktu. Gençler onun biyografisini okusun. Star olmak o kadar kolay değil."

Oyuncu Melek Baykal, "Yıkıldık. Çok üzgünüz. Büyük bir yıldızımız kaydı. Malkoçoğlumuz yok artık. Çok nazik bir insandı. Bu değerlerimizi kaybettikçe kalbim ağrıyor. Cesur yürekti. Ata Demire'le Bursa'da setteyiz. Duyunca çöktük" dedi.

ONU BÜYÜK BİR OYUNCU YAPAN...

Sinema ve müzik yazarı Atilla Dorsay, usta oyuncunun ardından şunları söyledi: Kahramanları canlandırırken dublör kullanmadı. Yaralandı, incindi ama onu büyük bir oyuncu yapan da buydu. O filmler bizim için ayrı bir değerdir. Yönetmeliği de denedi. Vatandaş Rıza'yı yönetti. Çok sağlam bir evliliği vardı. Yeşilçam'ın yıldızları ikon olarak yaşayacaklar. 

Türk sinemasının acı günü... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti - Resim : 5

GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÖNEMLİ JÖNDÜ

Yapımcı Türker İnanoğlu, "Onunla 32 tane film yaptı. Bazı doğruları vardı. Dublör kullanmıyordu. Kırılmadık tarafı kalmamıştı. Ailesinin içindeydim ben. Çocuklarının nikah şahidi bendi. Cüneyt Arkın Türk sinemasına gelmiş geçmiş en önemli jöndü" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Lale Belkıs, şunları ifade etti: Bambaşka bir simgeydi. Kültürlü ve çok da iyi bir insandı. Çok üzüldüm. Duayenliğinin yanında örnek bir insandı. 

Türk sinemasının acı günü... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti - Resim : 7

Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Kimliğinde Fahrettin Cüreklibatur yazıyordu. 

Arkın, Eskişehir'in bir köyünde doğdu, yokluk içinde büyüdü. Çok çalışkandı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1963 yılında "Artist" dergisinin düzenlediği sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963'te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu.

Askerlik bitince, 1964'te Halit Refiğ'in "Gurbet kuşları" filmiyle sinemaya adım attı. 

1964'te Tıp Fakültesi'nde tanıştığı Güler Mocan ile evlendi, 1966'da kızları Filiz canlı dünyaya geldi.

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasıyla Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile onlarca filmde rol aldı.

Türk sinemasının acı günü... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti - Resim : 9

Romantik filmlerle tanındı ancak asıl ününe Malkoçoğlu filmiyle ulaştı. Malkoçoğlu bir seriye, Arkın da aksiyon filmlerinin bir numaralı aktörüne dönüştü. Dublör kullanmayı seyirciyi kandırmak olarak görüyordu bu nedenle filmlerinde dublör kullanmadı, hayatını hiçe saydı. Onlarca adamı yıktığı dövüş sahneleri izleyicilerin akıllarına kazındı.

Türk sinemasının acı günü... Cüneyt Arkın hayatını kaybetti - Resim : 10

Arkın, 1970 yılında ikinci kez evlendi. Murat ve Kaan isimli iki oğlu dünyaya geldi. Murat Arkın da babasının izinden gitti ve oyuncu oldu.

 

 

Cüneyt Arkın Türk sineması Fahrettin Cüreklibatur 2022'de hayatını kaybedenler hayatını kaybetti