SON DAKİKA! Savunma Sanayii Toplantısı sona erdi! Dikkat çeken HÜRJET kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan
SON DAKİKA! Savunma Sanayii Toplantısı sona erdi! Dikkat çeken HÜRJET kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alındığı açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandığı belirtilerek, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik konular görüşülmüş, önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alınmıştır. Ayrıca muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlara yönelik çeşitli projeler karara bağlanmıştır" denildi. 

Toplantıda özellikle kritik ve ileri teknolojilerin geliştirilmesinde Ar-Ge ve Ür-Ge'nin önemine dikkat çekildiği aktarılan açıklamada, "Savunma sanayiinde yurt dışından alınan her türlü teknolojinin ülkemizde geliştirilmesinin tam bağımsız savunma sanayii için mutlak gereklilik olduğu, sektörün bu alanda yaptığı çalışmalara desteğin süreceği vurgulanmıştır. Türkiye, bütün engellemelere aldırış etmeksizin yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi. 

cumhurbaşkanı erdoğan Savunma Sanayii İcra Komitesi Hürjet son dakika