Musa Orhan'a verilen ceza belli oldu: 10 yıl verildi, tutuklama olmayacak

Siirt Gündem haberleri
Musa Orhan'a verilen ceza belli oldu: 10 yıl verildi, tutuklama olmayacak

Siirt'te 18 yaşındaki İpek Er, Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradığını belirten bir not bırakarak intihar etmişti. Mahkeme Musa Orhan'a cinsel saldırı suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Orhan'ın bu karara karşın tutuklanması talebi ise reddedildi.

Siirt'te İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan ve  intihara sürükleyerek yaşamını yitirmesine neden olan eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında, “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan açılan davanın 5'inci duruşması, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz sanık Orhan,  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) katıldı. Sanık avukatı ile maktul İpek Er'in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda hazır bulundu.

Savcının önceki duruşmadaki mütalaasına tekrar ettiği duruşmada, avukatların mütalaaya ilişkin beyanları alındı.

TUTUKLANMAYACAK

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklama talebini reddederek, cinsel saldırı suçundan Orhan'a 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Orhan hakkında adli adli kontrol kararı ile yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini de açıkladı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına 7 Temmuz 2020'de müracaat eden 18 yaşındaki İpek Er, daha önce sosyal medyada tanışıp, arkadaşlık yaptığı Musa Orhan'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş, bunun üzerine soruşturma başlatılmıştı.

16 Temmuz 2020'de intihar girişiminde bulunduğu belirtilen Er'in 2 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından gözaltına alınan Orhan, 19 Temmuz 2020'de tutuklanmış, avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Siirt Valiliğince 16 Temmuz 2020'de açığa alınan Orhan, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

musa orhan Siirt ipek er