MGK bildirisinde İsveç'e NATO mesajı! 'Müttefiklik ruhu' vurgusu

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı, sona erdi. MGK bildirisinde İsveç'in NATO üyelik sürecine ilişkin, "NATO'ya katılmak isteyen devletlerin müttefiklik ruhuna uymaları istendi" ifadelerine yer verildi.

Son dakika haberi...

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı, 3 saat 40 dakika sürdü.

Yayımlanan MGK bildirisinde, İsveç'in NATO üyelik sürecine ilişkin, "NATO'ya katılmak isteyen devletlerin müttefiklik ruhuna uymaları istendi" ifadelerine yer verildi.

Bildiride, Yunanistan'ın kışkırtıcı eylemleri hakkında, "Türkiye'nin milli güvenlik ve menfaatlerini hedef alan herhangi bir oldubittiye müsaade edilmeyeceği kuvvetle vurgulanmıştır." denildi.

MGK bildirisinden öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-NATO ittifakına katılmak isteyen devletlerin müttefiklik hukukuna ve ruhuna uygun hareket etmeleri gerektiğinin altı çizilmiştir.

-(İsveç-Finlandiya) Terör örgütleriyle mücadele mutabakat zaptından kaynaklanan yükümlülüklerini somut adımlarla yerine getirilmelerinin zaruri olduğu belirtildi.

-Din, vicdan ve düşünce hürriyeti gibi değerleri temellerinden sarsan eylemleri teşvik ve himaye edenlerin nefret suçuna ortak oldukları hatırlatılmıştır.

- İslam karşıtı ırkçılığın bir tezahürü olan ve milyarlarca insanın kutsal değerlerini hedef alan menfur saldırılar şiddetle kınanmıştır.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Gündem haberleri cumhurbaşkanı erdoğan MGK