Meteoroloji'den yeniden 'sağanak yağış' uyarısı! 'Sarı kodlu' uyarı verildi...

sağanak yağış Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den yeniden 'sağanak yağış' uyarısı! 'Sarı kodlu' uyarı verildi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporuna göre, yurdun birçok bölgesinde yarın (15 Haziran Çarşamba) 'sağanak yağış' bekleniyor. Meteoroloji, yağışların özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu illerinde yoğunlaşmasını beklerken 6 il için 'sarı kodlu' uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yarın (15 Haziran Çarşamba) yurdun birçok kentinden kuvvetli yağışların yeniden etkili olması bekleniyor. Yurt genelinde birçok ilde etkisini bir süredir devam ettiren kuvvetli yağışların meydana getirmesi beklenen olumsuzluklara karşı tedbir alınması konusunda vatandaşlar uyarılırken 6 il için 'sarı kodlu' uyarı yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncel raporunda yarın için 'sarı kodlu' uyarı verilen iller şöyle oldu: Artvin, Erzurum, Kars, Rize, Trabzon, Ardahan.

Güncel rapora göre beklenen kuvvetli yağışların özellikle yurdun Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesinin kuzeyi ile Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas ve Rize çevrelerinde etkisini göstermesi bekleniyor. 

sarı kodlu uyarılar 15 Haziran

15 Haziran yağışlar

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış sarı kodlu uyarı meteoroloji