Meteoroloji'den 9 ile uyarı! Sabah saatlerine dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu
Meteoroloji'den 9 ile uyarı! Sabah saatlerine dikkat

Meteoroloji 13. Bölhge Müdürlüğü tarafından 9 il için zirai don uyarısında bulunuldu. Yapılan uyarıda, üreticilerin 21 Ekim Cuma ile 23 Ekim Pazar günü özellikle sabah saatlerinde zirai don olayına karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Malatya, Tunceli, Sivas, Kırıkkale, Erzincan, Bayburt, Erzurum Ardahan ve Bingöl illerinde zirai don meydana gelmesi bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları önümüzdeki 3 gün tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

soğuk hava

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 21 Ekim gece yarısı ile 23 Ekim Pazar günü saat 09.00 arasında 3 il için hafif zirai don riski bulunduğu belirtilerek, “21 Ekim Cuma gününden 23 Ekim Pazar gününe kadar, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin kuzey ilçelerinde ve yüksek rakımlı yerlerde gece ve sabahın ilk saatlerinde hafif zirai don riski bulunmaktadır” şeklinde uyarı yapıldı.

zirai don

İlgililerin tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

HAFTA SONU İÇİN KIRIKKALE'YE ZİRAİ DON UYARISI YAPILDI

Kırıkkale Valiliği, 21 Ekim cuma günü ve hafta sonunda görülmesi beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşları uyardı.

Kırıkkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, 21 Ekim cuma günü ile hafta sonu, hava sıcaklıklarının düştüğü sabah ve gece saatlerinde il genelinde hafif zirai don riski olduğu belirtildi. Başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticiler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarıldı.

Zirai don uyarısı

SİVAS'A ZİRAİ DON UYARISI

Sivas Valiliği il genelinde hafif zirai don tehlikesi riskinden dolayı vatandaşları uyardı.

Sivas Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “ 21.10.2022 (Cuma) ve hafta sonu hava sıcaklıklarının düştüğü sabah ve gece saatlerinde, Sivas il genelinde hafif zirai don tehlikesi riskinden dolayı; Başta tarımsal faaliyetlerle, bahçe tarımı ile uğraşan üreticilerimizin, ilgililer ve vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması ve gerekli tedbirlerin alınması, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Zirai don uyarısı

ERZİNCAN, BAYBURT, ERZURUM VE ARDAHAN İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

Meteorolojiden Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan için zirai don uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “21.10.2022 Cuma günü ve hafta sonu hava sıcaklıklarının düştüğü sabah ve gece saatlerinde; bölgemizde Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan’da hafif zirai don tehlikesi riskinden dolayı başta tarımsal faaliyetlerle ve bahçe tarımı ile uğraşan üreticilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Geçerlilik periyodu 21.10.2022 saat 00.00 - 23.10.2022 saat 09.00” denildi.

Zirai don uyarısı

 

Kaynak: İHA

meteoroloji hava durumu zirai don