Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor

Muğla Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu Gündem haberleri
Meteoroloji uyardı! Gök gürültülü kuvvetli sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre yarın akşamdan itibaren Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. Güney Ege'nin güneyinde ise kısa süreli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de yarın akşam saatlerinde başlayıp 11 Ocak Salı akşamı sona ermesi beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kilometre/saat), Adana çevreleri, Mersin'in doğusu ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilometre/saat) olacağı uyarısı yapıldı.

YÜKSEK KESİMLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yağışların 1200 ila 1500 metre üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı şeklinde olmasının beklendiği bildirildi. Rüzgarın da etkisini arttırarak bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARI YAPILDI

Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ile don olayı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

GÜNEY EGE'NİN GÜNEYİNDE KISA SÜRELİ FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege'nin güneyinde kısa süreli fırtına beklendiğini duyurdu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, rüzgarın yarın sabahtan itibaren Muğla kıyılarında güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bildirildi.

ULAŞIMDA FIRTINA ENGELİ YAŞANABİLİR

Fırtınanın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedilen açıklamada, ulaşımda aksama yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu meteoroloji haberleri son dakika hava durumu haberleri 9 ocak hava durumu