MB Başkanı Erkan'dan 'Kur Korumalı Mevduat' açıklaması

Kur Korumalı Mevduat Hafize Gaye Erkan TCMB Ekonomi haberleri
MB Başkanı Erkan'dan 'Kur Korumalı Mevduat' açıklaması

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, KKM için yılın ilk 6 ayında MB'nin 90 milyar TL, Hazine'nin ise 60 milyar TL destek ödediğini duyurdu. Açıklamada Türk lirasından sıfır atma ve 500 liralık banknot çıkarmanın ise gündemde olmadığı belirtildi.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, KKM için yılın ilk 6 ayında MB'nin 90 milyar TL, Hazine'nin ise 60 milyar TL destek ödediğini açıkladı.

Başkan Erkan, Merkez Bankası rezervlerine dair "Rezerv, kur dalgalanmasına müdahale için tutulur. Zamanlaması tartışılabilir. Rakamlar tutuyor. Teknik açıklaması var. Hareketlerin derinliği konusunda farklı görüşler olabilir, şu anki politikamız farklı. Rezervlerin nasıl kullanıldığı ana likit bilançoda her zaman takip edilmekte, sosyal medyada yansıtılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Türk lirasından sıfır atma ve 500 liralık banknot çıkarmanın ise gündemde olmadığı belirtildi. 

Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini göreve atadığında "Kanuna uygun şekilde fiyat istikrarınızı sağlayın. Hayat pahalılığını milletin gündeminden çıkarın." talimatı verdiğini, talimat doğrultusunda titizlikle çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Yatırımcıların KKM'ye yönelik davranışlarını aktaran Erkan, halkın KKM vadesi dolmadan TL'deki mevduat oranlarını sağlamak için bozma eğiliminde olduğunu vurguladı. 

TCMB Başkanı Erkan, istikrar ortamı, rezervde iyileşme ve kurda istikrar öngördüklerini duyurdu.

 

Kaynak: Haber Global TV

TCMB ekonomi haberleri kur korumalı mevduat Hafize Gaye Erkan