Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem!

Malatya Son depremler AFAD

AFAD'dan gelen son dakika bilgisine göre; Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5. 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 29 bina yıkılırken, bir kişi hayatını kaybetti, 110 kişi yaralandı. Enkaz altından 32 kişi kurtarıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 6.97 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

'32 KİŞİYİ SAĞ KURTARDIK'

AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptığı son açıklamada, depremde 29 binanın yıkıldığı ve 110 vatandaşın yaralandığını bilgisini paylaştı. 2 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Sezer,  "32 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları sonucu kurtardık" dedi. Sezer, şunları ifade etti: 

"Hem Malatya'da bulunan arama- kurtarma personellerimiz hem de çevre illerden takviye ettiğimiz arama- kurtarma personellerimizle beraber 657 kişilik bir ekip arama- kurtarmayı aktif bir şekilde devam ettirmektedir. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi ve eşya alınmamasını özellikle istirham ediyoruz. Afet bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın telefonlarına bildirimde bulunduk, daha önce de bulunmuştuk. Bu noktada sürekli artçı sarsıntılar meydana gelmekte. Hasar alan binalarımız yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Vatandaşlarımızın can güvenliği için kesinlikle hasar gören binalardan uzak durmalarını özellikle istirham ettiğimizin bir kere daha altını çizmek istiyorum." 

"1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki artçı depremin ardından, an itibarıyla;

1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

69 vatandaşımız yaralanmıştır.

29 bina yıkılmıştır.

7 binada arama kurtarma çalışması devam etmektedir. 

Arama kurtarma çalışmalarında bölgede bulunan ve çevre illerden havayolu ve karayolu ile hızla sevk edilen toplam 650 personel görev almaktadır."

BABA VE KIZI ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan Şeyh Bayram Mahallesi’ndeki evlerinden eşya taşıyan baba ve kızı 12.04'te meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde çöken binanın altında kaldı. Baba Aziz Deliktaş ile kızı Şeyma Deliktaş, ekipler tarafından sağ çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan baba ve kızının tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem! - Resim : 2

"OLAĞAN DIŞI DEPREMLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar "Bu depremi artçı sarsıntı olarak belirliyoruz. Olağan dışı depremlerle karşı karşıyayız. 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. Yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremin sadece üç hafta da kaydedildiğini gösteriyor" dedi.

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem! - Resim : 3

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Depreme ilişkin açıklama yapan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bu büyüklükteki artçı depremlerin devam edeceğini belirterek hasarlı binalardan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı: 

"Daha önceden de ifade etmiş olduğumuz gibi 7.7 ve 7.6'lık iki tane çok büyük deprem oldu. Bu depremlerin artçılarının haftalar, aylar boyunca hatta 1 yıla varacak suretle devam edeceğini söylemiştik. Bunların büyüklüklerinin 5,6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi, Malatya civarında olan bir deprem. Böyle depremler olacaktır. Vatandaşlarımızın teyakkuzda bulunmaları olabildiğince sakin kalarak hasarlı binalarına girmeden durmalılar. Bu depremleri maalesef yaşayacağız."

DEPREM ŞEHRİ TOZ BULUTUNA ÇEVİRDİ

 Kentte cep telefonuyla çekilen görüntüde şehir adeta toz bulutuyla kaplandı.

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem! - Resim : 4

 

Kaynak: Haber Global TV

AFAD Malatya depremi son depremler Yeşilyurt deprem