Mahir Ünal'dan Cumhurbaşkanı'nın maaşı hakkındaki iddialara yanıt

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın maaşı ile ilgili iddialara yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Cumhurbaşkanımızın zam talebi yok. Cumhurbaşkanı'nın ödeneği emekli maaşlarına endeksli" dedi.

Siyasette ek bütçe tartışmaları devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan bir açıklama geldi.  Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Cumhurbaşkanı'nın ödeneği emekli maaşlarına endeksli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talebi olmadı ancak emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı diğer emeklilere yapılan artış milletvekilleri, eski başbakanlar, eski cumhurbaşkanlarına yansıtıldı.

Ben buradan bir çağrı yapıyorum; Buyurun emeklilerin maaşlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza endeksli olmaktan çıkaralım. Sayın Kılıçdaroğlu açıklasın kendi maaşında ne kadar artış olmuş.

Bu son derece art niyetli ve çirkin bir açıklama. Bunun böyle olduğunu kendileri de biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konu konuşuldu. Emekli olmuş, eski milletvekilleri, buraya geldiler ve bu konuda ortaya çıkacak mağduriyetten dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

3 bin emekli milletvekili ve ailelerinde ortaya çıkabilecek mağduriyet nedeniyle Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu duruma rıza gösterdi.

Milletvekili emekli maaşlarını, Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan bunu çıkaralım demiştik. Buyursunlar, bunu Cumhurbaşkanı'nın ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Mahir Ünal