LGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS
LGS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 8'inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 236 bin 313 öğrenciye yönelik hazırlık yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın iki oturumu da tamamlandı.

LGS kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçıkları ve cevap anahtarları "meb.gov.tr" adresinden yayımlandı.

SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR 30 HAZİRAN'DA BELLİ OLUYOR

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

AKAN YARDIMCISI ŞENSOY: SORUNSUZ TAMAMLANDI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen sınava ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şensoy, sınavın sorunsuz tamamlandığını belirterek, "Merkezi sınavlar oldukça büyük organizasyonu gerektirdiği için sürece Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri destek verdi. Sınav hazırlık ve uygulamasında emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızı, 81 ilde süreci başarılı bir şekilde yürüten ve sınavın sorunsuz tamamlanmasında büyük emeği olan tüm il milli eğitim müdürlerimizi ve illerde görevli personelimizi kutluyorum. Sınavda görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

MEB: 1 MİLYON 236 BİN 313 ÖĞRENCİ KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığınca sınava dair yapılan bilgilendirmede ise 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin başvurduğu sınavın, 2 oturum halinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salonda yapıldığı, sınavda her bir oturumda yaklaşık 350 bin olmak üzere 700 bin kişinin görev aldığı aktarıldı.

Kaynak: Haber Global TV

Liselere Geçiş Sınavı LGS Milli Eğitim Bakanlığı