Kılıçdaroğlu'dan HDP'nin kapatılması davası açıklaması: İktidar gündemi saptırmak istiyor

TBMM Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili, "İktidar kendisini kurtarmak istiyor, gündemi saptırmak istiyor" dedi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 akademisyenin görevine son verilmesiyle ilgili Kılıçdaroğlu, "Üniversitelerin önündeki siyasi barajı kaldırmamız gerekiyor diye defalarca söyledik. Boğaziçi'ne bir kayyum rektör atadılar. Bulu'ya söylüyorum; sen o üniversitede bırak rektör olmayı, o üniversitede ders verecek kapasiteye bile sahip değilsin. Sende onur varsa istifa et. İstifa etmek erdemdir. Hocaların görevine son veriyor. Hangi akılla, hangi mantıkla? Üniversitenin rektörü bilime, bilim insanına düşman. Boğaziçili çocuklara söylüyorum; güzel günler göreceğiz, güzel günler yakındır" dedi. 

Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili olarak, "Bugüne kadar kaç siyasi parti kapatıldı ve hangi sonuç elde edildi? Düşüncenin ifade edilmesinden korkmayacaksınız. Siz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na talimat verip parti kapat diyorsanız orada demokrasi olmaz. Parti kapatmaya yönelik hiçbir eylemi doğru bulmuyoruz. Beğenmediğiniz bir partiyi kapatın diye savcıya talimat vereceksiniz ve diyeceksiniz ki bizim ülkemizde yargı bağımsız. İktidar kendisini kurtarmak istiyor, gündemi saptırmak istiyor. Gırtlağına kadar lağım çukurunda olan iktidarın Türkiye'ye yararı olamaz" dedi.

Suç örgütü tartışmalarıyla ilgili olarak CHP lideri, "AK Partili, MHP'li kardeşlerime sesleniyorum; bu lağım çukuru bu kadar kokuyu dünyaya yaymışken, neden kimse konuşmuyor? Neden savcılar harekete geçmiyor? Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Yargı asla ve asla tarafsız ve bağımsız değildir. Talimatla iş yapan bir yargı vardır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Her sabah, sabahın köründe kapınız kırılabilir ve içeri polisler girebilir. Çocuğunuza da, eşinize de, akrabanıza da silah dayatılabilir. Yeri geldiğinde öldürülebilir. Nerde yaşıyoruz? Yer altı dünyasının önemli bir aktörü açıklamalar yapıyor. Gazeteler, televizyonlar tartışıyor. İktidar sahibinden tık yok. İktidar sahipleri ve mafya ortak devleti yönetiyorlar. Cumhur İttifakı'nın üçüncü ortağı mafyadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber