Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz

Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu CHP

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında konuştu. CHP lideri, "Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP'nin toplantısında, mahkemenin hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

CHP lideri, İmamoğlu ile ilgili olarak, "Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların iyi bildiği bir şeyi ifade edeceğim. Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez" dedi.

Bakan Soylu'nun 'görevden alma' sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Neymiş, 16 milyon insanın sevgilisini görevden alacakmış, sen kimsin, Ekrem İmamoğlu kim. Sen Ekrem İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. Sen atamayla gelmişsin, o seçimle gelmiş. İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

Hiç meraklanmayın, halkın iktidarını mutlaka kuracağız. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini biliyorum ama kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'ye huzuru getireceğiz. Helalleşmeyi getireceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 85 milyonu kucaklayacağız, bunun sözünü veriyorum bütün halkıma. 6 genel başkan bir aradayız, hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. 

Polis arkadaşları suçlamıyorum, suçlusu onlara talimat veren. Bizler taşkınlığa kapılmada, sağduyu ile hareket ederek sandığı bekleyeceğiz. Gideceğiz oyumuzu kullanacağız, saray ve şürekasını yolcu edeceğiz. Haksızlıkların çok fazla olduğunu biliyorum. 90 yaşında insan hapiste tutulmaz. Tuvalete gidemeyecek bir kişi hapiste tutulmaz. 85-90 yaşında insanlar hapiste kalmasın diyorsanız her türlü katkıyı vermeye de hazırız. Altını özellikle çizmek isterim. 

Eğer Kılıçdaroğlu bir olaya el attıysa o olay çözülünceye kadar onun mücadelesi verir, herkes çok iyi bilir. Herkes adalet duygumu da çok iyi bilir. Kinden ve öfkeden arındığımız, sabırla hareket ettiğimiz bilir. Bunu bildikleri için, pek çok sorun yaşayan vatandaş dertlerini gelir bana anlatır. Taşeron işçileri 7-8 yıl önce ilk ben örgütledim. Onlar adına mücadele verdik, gittiğim her yerde anlattım. Onlara kadro sözü verdim ve hükümet en sonunda kadrolarını teslim etmek zorunda kaldı. Hala 150 bin taşeron işçisi var, bunlar da kadro bekliyorlar.

Ekrem Başkan'a sordum süt işleri nasıl gidiyor diye. 100 bini buldu dedi. Her sabah 100 bin aileye süt veriyor, her sabah. Bunları nasıl engelleriz diye düşünüyorlar. Engelleyemezsin. Sen bizi engellemeye çalışacağına kalk bu millete hizmet et. Okul sütü programını yeniden başlatın. 

"İMAMOĞLU'NUN GÖREVDEN ALACAKMIŞ, İMAMOĞLU BÜYÜK LOKMADIR"

Bir bakıyoruz o da cesaretlenmiş. Neymiş, 16 milyon insanın sevgilisini görevden alacakmış, sen kimsin, Ekrem İmamoğlu kim. Sen Ekrem İmamoğlu'nun tırnağı bile olamazsın. Sen atamayla gelmişsin, o seçimle gelmiş. İmamoğlu size büyük lokmadır. Boğazınıza takılır, boğarız sizi boğarız.

"EKREM İMAMOĞLU İLE BABA-OĞLU GİBİYİZ"

Dava zaten düzmeceydi, istedikleri gibi karar çıkaramayacaklarını gördüler, onun yerine sarayın tercih ettiği, yargıçlık cübbesi giyen ama hakimlik statüsü olmaması gereken bir kişiyi oraya oturttular. Sizin bilmediğiniz ama bizi yakından tanıyanların iyi bildiği bir şeyi ifade edeceğim. Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz. Kendisi CHP'nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır, ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur. Çekin arabanızı, bu kantar sizi çekmez. Erdoğan'a da insani olarak söylemek isterim. İhtiras doymak bilmeyen bir canavardır. Herkes Bay Kemal'i beklesin. 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu CHP TBMM Meclis Ekrem İmamoğlu