SON DAKİKA! Kılıçdaroğlu Bolu'da!

son dakika... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu'da önemli açıklamalara imza attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı' kampı öncesi Bolu'nun Mengen ilçesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Mengen Belediyesi önünde vatandaşlar ve aşçılar tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen yaşlıların elini öptü. Kılıçdaroğlu, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut'un konuşmasının ardından platforma çıktı. Ancak Kılıçdaroğlu konuşmasına başlayacağı sırada platformdaki elektrik kesildi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Yedigöller şimdi bir renk cümbüşüdür, bu doğayı bozmamak, sürdürmek lazım. Belediye Başkanımız da bunun sözünü verdi. Gönül ister ki, bütün belediye başkanlarımız görev yaptıkları yerlere yenilikler getirsinler.  

Biz yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktık; hiç kimsenin dini, siyasi inancıyla uğraşmayan bir siyaset anlayışı... Herkesi kucaklayıp herkese hizmet götüreceğiz. Bu toplum zaten yeteri kadar çekti. Toplumu ayrıştırmak, bölmek, kutuplaştırmak değil, birleştirmek lazım aynı çatı altında. Bunların hepsine son vereceğiz. 

Belediye başkanlarımız para harcarlar, örneğin burada bölge müdürlüğü yapacaklar, yeni tesisler yapacaklar, kimin parası bu, vatandaşın parası. Yapmamız gereken, belediye başkanı harcadığı her kuruşun parasını millete verecek.

Diyorlar ki, biz havaalanı, yol, tünel yaptık. Eyvallah itirazımız yok, ama kaça yaptınız? Benim paramı kullanıyorsan hesabını vermek zorundasın. Bunu yaptığımız zaman siyaseti kirden ayırmış olacağız. 

Siyasette hesap vermek çok değerlidir, bunun özü de adalettir. Her şeyin hesabını verebiliyorsanız karşılıklı güven oluşur vatandaşlar. Evet oy vermedim ama harcadığı her kuruşun hesabını veriyor diyebilecektir, belki bir gün o vatandaş da oy verecektir. 

Siyasete ilk girdiğim gün kendi internet sayfamda tüm mal varlığımı açıkladım, bugün aynı şeyi CHP'nin internet sitesinde görebilirsiniz. Ne kazandıysam hesabını veremeyeceğim bir şey yoktur. Bizi bölmek istiyorlar, kavga edelim istiyorlar. Rahmetli babam, oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur derdi. 

Ortadoğu'da iç açıcı bir tablo yok. Yaklaşık 6 milyon Suriyeli ülkesini terk etti, yaklaşık 3.5 milyonu Türkiye'de. İktidarın açıkladığı yaklaşık 40 milyar dolar harcandığı... Bu miktar doğru mudur bilmiyoruz, neye harcadınız bilmiyoruz. Bu para neye gitti bilmiyoruz. Hepsine ev yapılabilirdi, ne yapıldı bilmiyoruz. Ortadoğu bataklığı Türkiye için doğru bir tablo sergilemiyor. Komşuda yangın varsa elimizde bir kova suyla gitmemeliyiz, ama biz bir kova benzinle gittik, o yangın bizi de yaktı. Suriyelilere kızıyoruz bazen, ama onları getirenlere kızmıyoruz. Bunu sorarsak vatandaşlık görevimizi yapacağız. Hiç kimse unutmasın, bu ülkeyi kuranlar bize güzel bir coğrafya, ülke, bayrak, vatan bıraktılar. Hani görüşten olursak olalım vatanımızı korumak ve savunmak zorundayız. Üretirseniz güçlüsünüz, dünyada söz sahibi olur, saygı görürsünüz. Kimse bize havadan para versin istemiyoruz. Üretimden koparılan bir Türkiye var. 


son dakika son dakika haber