Azerbaycan 2. Karabağ şehitlerini anıyor! Ankara'da şehitler için belgesel gösterimi yapıldı

Haber Merkezi
Azerbaycan Şehit Ankara

2. Karabağ Savaşı'nda şehit düşen Azerbaycan askerleri için başkent Ankara'da anma töreni düzenlendi. Şuşa kongre merkezindeki törende şehit olan askerlerle ilgili belgesel gösterimi yapıldı.

2. Karabağ Savaşı'nın şehitleri zaferin 4. yılında başkent Ankara'da yapılan törende anıldı. 2. Karabağ Savaşı 27 Eylül'de Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlandı. Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Azerbaycan'da ve Türkiye'de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ANKARA'DA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Çok sayıda Azerbaycan ve Türk davetlinin katılımıyla Ankara'da etkinliklerin adresi olan Şuşa Kongre Merkezi'nde bir anma töreni düzenlendi. Törende Karabağ Savaşı ve savaşta şehit olan Azerbaycanlı askerlerin belgeseli gösterildi. Davetliler, belgeseli izlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov, konuşma yaparak Karabağ savaşı zaferine değindi.

"AZERBAYCAN TOPRAKLARI GENÇLERİMİZİN KANIYLA SULANDI"

 

 

Dr. Reşad Memmedov, "30 senedir işgal altında olan topraklarımızın özgür bırakılması için 100 binlerce vatandaşımızın kovulduğu yurtları için 27 Eylül'de başlamış bu savaşta bütün halk komutanı olan Cumhurbaşkanımız Aliev’le savaşa atıldı. Bu savaşın vatan savaşı olarak adlandırılmasının sebebi bir tek başkomutan ve cumhurbaşkanının ordusu değil bütün millet, halk, polis hepsi bu savaşa katıldı ve elinden geleni yaptı. Hepsi elinden geleni yaptı ki işgal altındaki topraklarımız özgür olsun. Son 200 yılda Türklerin dünyada özgürleştirdiği tek toprak Karabağ’dır. Şehitlerimizin kanı pasına biz ülkemizin birliğini ve toprak bütünlüğünü sağladık. Bugün Azerbaycan topraklarının her bir karışı gençlerimizin çocuklarımızın kanıyla sulandı bunun değeri başkadır." ifadelerini kullandı.