Karlov suikastı davasında karar

Rusya FETÖ

Karlov suikastı davasında karar çıktı. 3 sanığa 2 kez, 2 sanığa 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Suikastçı Altıntaş'ın FETÖ abisi 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. FETÖ elebaşı Gülen ve firari sanıkların dosyası ise ayrıldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin FETÖ elebaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada karar açıklandı. Davada, 3 sanığa ikişer, 2 sanığa bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. FETÖ elebaşı Gülen ve firari sanıkların dosyası ise ayrıldı.

VERİLEN CEZALAR

Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın "örgüt abisi" olduğu belirtilen Şahin Söğüt, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Karlov'la ilgili örgüte bilgi sızdırdığı belirtilen eski istihbaratçı Vehbi Kürşad Akalın ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezası aldı.

FETÖ'nün mahrem istihbarat yapılanmasında görevli olduğunu belirtilen Hüseyin Kötüce, ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükelçi Karlov'a yönelik suikast talimatını Altıntaş'a ilettiği belirlenen Salih Yılmaz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

KARLOV SUİKASTI

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov, 19 Aralık 2016'da bir fotoğraf sergisinde açılış konuşmasını yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak öldürülmüştü.

Karlov, saat 19.05'te açılış konuşmasını yaptığı sırada koruması gibi hareket edip arkasına geçen saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay yerine sevk edilen özel harekat polisleri de çatışma sonucu saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırganın İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğu ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polis memuru olduğu tespit edilmişti. 

Olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 28 şüphelinin yer aldığı iddianame hazırlandı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Andrey Karlov Karlov suikastı FETÖ Mevlüt Mert Altıntaş