Kahramanmaraş'ta korkutan deprem

Kahramanmaraş Deprem AFAD Kandilli Rasathanesi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden olurken, AFAD'dan yapılan açıklamada deprem nedeniyle olumsuz bir durum bulunmadığı kaydedildi.

Son dakika haberine göre Kahramanmaraş'ta 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Pazarcık ilçesi olan sarsıntı, saat 9.31'de yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü, 4.9 olarak duyurdu.

Saat 9.02'deki 3.8'lik artçı depremin ardından gerçekleşen 5 büyüklüğündeki sarsıntı, çevre illerden de hissedilirken vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Kahramanmaraş'ta korkutan deprem - Resim : 1

SAHA TARAMASI SÜRÜYOR

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirterek, "An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz". dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yaptığı açıklamada bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi. Kurum, gelişmeleri anbean takip ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta korkutan deprem - Resim : 2

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Pazarcık ilçemizde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ALLAH ÜLKEMIZI HER TÜRLÜ AFETTEN KORUSUN

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan açıklama yaparak, "Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Tüm kurumlarımız saha çalışmalarını sürdürmektedir. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.