Son Dakika! Kabine bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Dolardaki yükseliş en önemli gündem maddesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası faiz
Son Dakika! Kabine bugün Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Dolardaki yükseliş en önemli gündem maddesi

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Toplantının öncelikli gündem başlığı ekonomi olacak.

Bugün yapılacak olan Kabine Toplantısında gündem bir hayli yoğun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda ana gündem konusu ekonomi olacak.

Merkez Bankasının faiz indirimi kararının ardından döviz kurlarında artış, masaya yatırılacak. Toplantıda Suriye'nin Kuzeyine yönelik olası operasyon ve koronavirüsle mücadele gündem başlıkları da yer alacak.

ANA GÜNDEM MADDESİ EKONOMİ


Merkez bankasının faiz indirimi kararı sonrası, döviz kurlarındaki artış kabinenin en önemli gündem maddesi. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ekonomi de alınacak tedbirlere ilişkin kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

 

TERÖRLE MÜCADELE VE OLASI SINIR ÖTESİ OPERASYON


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik olası sınır ötesi operasyon mesajı sonrası sahada son durum Kabine Toplantısında gözden geçirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar toplantıda kapsamlı bir sunum yapacak. Toplantıda Suriye Kuzeyinin yanı sıra Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlar da gözden geçirilecek.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarına ilişkin kapsamlı bir sunum yapacak. Bilim Kurulu tavsiye kararlarını Kabine ile paylaşacak. Toplantıda yerli aşı çalışmalarındaki son durum ev olası ek tedbirler ele alınacak

 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 10 BÜYÜKELÇİ İLE İLGİLİ TALİMATI

10 büyükelçinin Türkiye açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi talimatını verdiğini duyurmuştu. Kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu konuda kabineyi bilgilendireceği öngörülüyor.

 

F-35 VE F-16'LAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay sonunda önce G20 Liderler zirvesinde ABD Başkanı Biden ile görüşeceği belirtilmişti. Bu kapsamda ABD ile devam eden F-35 ve F-36 görüşmeleri de toplantıda değerlendirilecek.

Kaynak: Haber Global TV

Merkez Bankası faiz cumhurbaşkanı erdoğan