İYİ Parti lideri Akşener'den grup toplantısında önemli açıklamalar

Gündem haberleri Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Akşener Kırım lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun nobele adaylığı konusunda TBMM'den destek istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

AKŞENER'İN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI: 

MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU ÇAĞRISI

Hepimizi gururlandıran bir gelişmeyi, sizlerle paylaşmak istiyorum: Polonya Parlamentosu; Dünya Türklüğünün ve Kırım’ın sembol ismi, ömrü sürgünlerde, zindanlarda, mücadeleyle geçmiş değerli büyüğüm, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun, Nobel Barış Ödülü’ne, aday gösterilmesi için karar aldı. 

Polonya parlamentosunun aldığı kararı, İYİ Parti olarak, büyük memnuniyetle karşılıyoruz. İstiyoruz ki; Biz de, Türk Milleti’nin yegâne hafızası, milletimizin kutsal çatısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alacağımız, benzer bir kararla destek olalım. Kahramanımızı, Nobel Barış ödülüne aday gösterelim. 

Bizim için siyaset üstü olan böyle özel bir konuda, tüm siyasi partilerin desteğini bekliyor, grup başkanlıklarını, gerekli adımları ivedilikle atmaya davet ediyorum.

"ÇANAKKALE BİR RUHTUR"

Birliğin, dirliğin, inanmışlığın, kahramanlığın, bağımsızlığın vücut bulduğu bir ruhtur. Çünkü, Kurtuluş Savaşımızın tohumları, Çanakkale’de ekilmiştir. Çünkü, tarihin akışını değiştirecek bir kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk Milleti’ne, Çanakkale armağan etmiştir. Çünkü, Çanakkale, Cumhuriyetimize giden yolda döşenen ilk taştır. Hep söylediğim gibi, medeniyet yolunun taşlarını yalnızca cesurlar döşer. Ve Çanakkale; işte o cesaretin ta kendisidir. Başta, Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyor, Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Akıl ve bilimden uzak, Cumhuriyet değerlerimizle de sorunu olan yönetim anlayışı, artık iyice hastalıklı bir hâl aldı. Makyavel’i gururlandıracak türden bir bakış açısına sahip, üstün liyakatli Ak Parti kadrolarının elinde, ekonomimiz can çekişiyor. 6 aydır öve öve bitiremedikleri rekabetçi kur masalı, gelinen noktada, âdeta bir korku filmine dönüştü. 

Gelin hafızamızı birlikte tazeleyelim: Sayın Kruger ve arkadaşlarının, “yeni” ekonomi modeli neydi? Politika faizini düşür. Türk Lirası’nın değerini düşür. İhracatı arttır. Cari fazla oluştur. Ve bu şekilde enflasyonu düşür. Model buydu değil mi? 

Peki ne oldu? Milletimize kurtuluş reçetesi olarak pazarlanan, bu sözüm ona modele geçişin üzerinden, 6 ay geçti... Faizler düştü mü? Düşmedi. Bir tek, Merkez Bankası faizleri düştü, diğer tüm faizler göklere çıktı. Faiz lobileri bayram etti. 

Peki Türk Lirası değersiz hâle gelince, ihracatımız arttı mı? Doğrudur arttı. Ama ithalatımız daha da fazla arttığı için, bu hiçbir işe yaramadı... Üstelik daha az miktarda malı, daha fazla para ödeyerek ithal ettik. 

Peki cari fazla verip, enflasyonu düşürdük mü? Bırakın cari fazlayı, son 4 yılın en yüksek cari açığını verdik.

 

Kaynak: Haber Global TV

iyi parti Meral Akşener TBMM son dakika