İYİ Parti 'ittifak yok' demişti! Özgür Özel'den ilk açıklama

Gündem haberleri Özgür Özel son dakika CHP
İYİ Parti 'ittifak yok' demişti! Özgür Özel'den ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin “TBMM Grup Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu. Özel "İYİ Partinin aldığı karara saygılıyız. Eski dosttan düşman olmaz" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamalarından satır başları: 

AK PARTİ'YE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Artvin Gençlik Kolları Başkanı Doğukan İslamoğlu'nun ailesi ve AK Parti camiasına baş sağlığı diliyorum.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK TARTIŞMALARI

Sayın Akşener ile müzakereler sırasında "İşbirliği yapalım. Türkiye'ye kazandıralım" teklifinde bulunduk. Çok güzel ağırlandık. Dün aldıkları karar ile de tek başına yollarına devam edecekler. Geçmişte çok önemli ittifaklara imza atıldı. Çok kıymet verdiğimiz bir partidir. Ben yakasında Güneş gördüm mü "İYİ insanlarla karşılaştım" derim. Bütün partime sesleniyorum; Geçmiş dosttan, düşman olmaz. İYİ Partililer iyi insanların partisidir. İttifak arayışımız için tabana gideceğiz. Seçmenle omuz omuza yürüyeceğiz

"ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİNLEYECEK KOMİSYON OLUŞTURDUK"

Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz.

Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün, ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor.

KADIN İSTİHDAMI

Bugün 5 Aralık 1934’te TBMM’de bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. Atatürk bu kararın ardından “Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Medeni milletlerin bir çoğunda kadınlardan esirgenen bu hak Türk kadınının elindedir. Onu selahiyet ve liyakatle kullanacaktır” Bu düzenlemeden sonra 1935’te Meclis’e 18 kadın milletvekili girdi. O gün bütün dünyanın gelişmiş ülkelerinden önce böyle bir düzenlemeyi yapan bu düzenlemeye liderliğiyle ön açan, O gün bu Meclis’te görev alarak Türk kadınının mücadelesinde en önemli aşmalarından birini kaydeden ilk kadın milletvekillerimizi ve bugün de Türk kadının en önemli güvencelerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla minnetle anıyoruz.

Şimdi işin övünülecek tarafına değil biraz daha öz eleştiri yapılacak ve utanılacak tarafına değinelim. O gün aşamalar kaydedildi Bugün 600 vekilden 119’u kadın. Yüzde 19,8 Hayatın yarısı kadın Meclis’in yüzde 19’u kadın. Maalesef CHP’de ortalamanın üstünde değil hatta bir tık altında. Atatürk’ün yaptığıyla övüneceğiz ama bizim övünebilmemiz için bu mecliste ve her tarafta kadının eşit temsilini savunmamız ve hayata geçirmemiz gerekiyor.

"TORBA KANUNLARA KARŞIYIZ"

Torba kanunlara karşıyız. Ancak torba kanunda öyle bir madde var ki, 7 yıl önce BDDK'yı İstanbul'a taşıdılar. Yılbaşından sonra çalışanlarına kira desteği vermek için 42 bin TL'lik ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hani herkes eşitti? İstanbul'daki bütün memurlar eşit ama BDDK'cılar daha fazla eşit. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi düzenleyip; İstanbul'da yaşayan tüm kamu kurumunda çalışan memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız, hodri meydan.

Emeklilerin en az asgari ücret kadar maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis'e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum.

"BÖYLE VEDA HER SİYASETÇİYE NASİP OLSUN"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayarak, "Böyle veda her siyasetçiye nasip olsun" dedi.

TANJU ÖZCAN ARAMIZA DÖNDÜ

Sadece vedalar değil, kavuşmalar da var. Uzun yıllar Bolu'ya hizmet eden Tanju Özcan da yeniden aramızda. Hoş geldin başkanım

DEPREM VURGUSU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ay geçti. Dün Gemlik merkezli yeni bir deprem meydana geldi. Deprem odaklı kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. İstanbul depremi yakınlaştı. Kentsel dönüşüm sorununa kafa patlatmak gerekiyor.

 

Kaynak: Haber Global TV