Hangi metro, metrobüs ve otobüs hatları 24 saat çalışacak?

Hangi metro, otobüs ve metrobüs hatları 30 Ağustos bayramında 24 saat çalışacak sorusuna İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu yanıt verdi.

Buna göre M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro, M1B Yenikapı-Kirazlı metro, M2 Yenikapı-Taksim Hacıosman metro, M4 Kadıköy-Tavşantepe metro, M5 Üsküdar-Çekmeköy metro, M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü metro hatları 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 24 saat çalışacak.

Tuzla ile Büyükçekmece arasında yer alan otobüs hatlarına gece ulaşımı koyulacak.
Gece boyunca hizmet veren 24 İETT hattı içinden 8'i metro ile entegre olacak. Bu entegre hatlar şunlar:
34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs
11ÜS Sultanbeyli-Üsküdar otobüs
130A Deniz Harp Okulu-Kadıköy otobüs
15F Beykoz-Kadıköy otobüs
25G Sarıyer-Taksim otobüs
40 Rumelifeneri-Garipçe-Taksim otobüs
E10 Sabiha Gökçen Kurtköy-Kadıköy
E3 Sabiha Gökçen - 4. Levent Metro


*8 metronun dışında 24 İETT hattı için de gece ulaşımını sağlayacağız. Başta Söğütlüçeşme-Beylikdüzü metrobüs hattı olmak üzere. Bir çok önemli hatlarda hemşehrilerimizin yoğun bir şekilde seyahat etme ihtiyacı duydukları ortamlarda bu süreci sağlayacağız. 6 metro hattı dedim, 24 İETT hattı dedim. 30 hattımız metro ile birlikte çalışmış olacak.

Daha önce yaptığı açıklamada İstanbul’un 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu şehir 24 saat yaşıyor. İyi biliyoruz ki, gece mesaisine kalanlar var. Gece bu şehrin çok aktif olduğunu biliyoruz. Kentin her noktası birbirinden farklı. Uzun yıllardır tartışılan 24 saat üzerinden İstanbul ulaşımının sağlanması ile ilgili, ne yazık ki bir türlü başlanamayan bu uygulamayı, özellikle metro hatlarında ve çok yoğun otobüs hatlarında 30 Ağustos gecesi, 00.00’dan sonra başlatacağız İstanbul’da. Bunun şimdiden müjdesini verelim” diyerek İstanbul'da 24 saat ulaşım müjdesi vermişti...