AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası açıklamalarda bulundu

AK Parti
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası açıklamalarda bulundu

AK Parti Sözcüsü Çelik "Kadınların mücadelesine verilen destek, gelecek nesillerin hayatının daha iyi olmasına verilen destektir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Konuşmalarından satır başları: 

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır annelerimizin evlat nöbetini yakından takip ediyoruz. 24 aile evladına kavuştu. Diliyoruz ki daha çok aile evladına kavuşsun. Tüm ailelerimize hürmetlerimizi iletiyoruz. Diyarbakır anneleri olarak andığımız annelerimiz, her zaman toplantılarımızda gündem maddesidirler. Ne durumda olduklarını değerlendiriyoruz.

KADINA ŞİDDET OLAYLARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne girerken canımızı çok yakan ağır bir takım kadın cinayetleriyle vahşi eylemlerle sarsıldık. Kadına karşı şiddede karşıyız dediğimizde birileri hemen çıkıp ayrımcılık ortaya koymuyor musunuz diyorlar. Kadına olan şiddete karşı çıkmak insanlığa olan şiddete karşı çıkmaktır. Tabii ki pozitif ayrımcılık yapılacak. Yıllarca negatif ayrımcılığa uğramışlar. Kadınlar her incindiğinde insanlığın incindiğini hiç bir şekilde unutmamak gerekiyor.

Cumhurbaşkanımız Kadın Kolları Toplantısı'nda da açıkladı. Yeni bir komisyon kurulacak. Kadına şiddetle mücadeleyi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.

AŞILAMA SÜRECİ

Aşılamalar, büyük kapasiteyle, sağlık organizasyonumuzun büyük yeteneğiyle yerine getiriliyor. Daha çok vatandaşımızı aşılayacağız.

KONGRE 24 MART'TA

24 Mart'ta büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin büyük oranda parti yönetimlerinde yer alması tüm kademelere güçlü bir şekilde izlerini bırakmalarını önemsiyoruz.

YUNANİSTAN'IN HAMLELERİ

İstikşafi görüşmelere rağmen Yunanistan Türkiye karşıtı hamlelerine devam ediyor. Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı bildirisini Yunanistan'ın olumlu karşılamasını not ediyoruz. Dostluk adı altında Türkiye'ye husumet formu organize etmeye çalışıyorlar. Bunu da not ediyoruz. Gerekli şekillerde ve gerekli şartlarda sahada karşılığını vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Yunanistan, başka ülkelere güvenerek Türkiye karşıtı adımlar atıyor. Bunlar çıkarlarının bittiği yerde Yunanistan'ı terk edecekler. Bu yüzden Yunanistan, Türkiye ve KKTC ile müzakere masasına oturmalı.

ARAP BİRLİĞİ'NE TEPKİ

Arap Birliği'nin Türkiye'ye yönelik bildirisini doğru bulmuyoruz. Türkiye'nin terörle mücadele kapsamında yaptığı girişimi Arap topraklarına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirilmesi kabul edilemez. Türkiye her zaman Arap ülkelerinin toprak birliğini savunuyor. Ama bir ülke Türkiye'ye yönelik saldırılara karşılık veremiyorsa Türkiye olarak müdahalede bulunabiliriz.

AB İLE İLİŞKİLER

Avrupa Birliği Türkiye ile daha iyi işlere imza atmalı. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmüştü.

Kaynak: Haber Global TV

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ömer Çelik MYK Ak Parti