Ev kadınlarına 1000 liralık bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Ekonomi haberleri Gündem haberleri Zam Asgari ücret TBMM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Şifa Kaymak
Ev kadınlarına 1000 liralık bayram ikramiyesi ne zaman verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ev kadınlarına da 1000 liralık bayram harçlığı ödemesi yapılacağını duyurmuştu. Kurban bayramı öncesi ev kadınları bu sorunun yanıtını arıyor. Peki ödeme yapılacak mı? Bakanlıktan yeni açıklama geldi.

Seçim vaatleri arasında yer alan "ev kadınlarına 1000 liralık ikramiye" ile ilgili vatandaşlar yeni geliştirmeleri araştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki yetkililer, konuyla ilgili son gelişmeleri haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'a değerlendirdi.

Ev kadınlarına 1000 liralık bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? - Resim : 1

Seçimde önemli bir kısmı yenilenen ve yemin törenini de geride bırakan TBMM’nin önünde emekli aylıklarından, ev kadınlarının emekliliklerini ve bayram ikramiyelerini de içeren bir dizi düzenleme var. Başkan seçimi divan teşekküllünden sonra Kurban Bayramı’na kadar çalışması öngörülen TBMM Genel Kurulu’na torba yasa teklifinin getirilmesi bekleniyor. 

Ev kadınlarına 1000 liralık bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? - Resim : 2

EV KADINLARINA KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ 1000 LİRA YATACAK MI?

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre yasa hayata geçirilir geçirilmez bir sonraki bayramda ev kadınlarına ikramiyeler yatacak. 

Öte yandan ikramiyeleri içeren yasal düzenleme Kurban Bayramı'na yetişemeyeceği öngörülüyor. Böylece milyonlarca ev kadının beklediği 1000 liralık ikramiye bir sonraki bayrama kalacak.
 

Kaynak: Haber Global TV

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika ekonomi haberleri şifa kaymak