Erzurum'da 5.1 büyüklüğünde deprem!

Erzurum Deprem Son depremler

Erzurum saat 15. 40'da merkez üssü Köprüköy olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Hınıs karayolunda heyelan oldu. Vali Okay Memiş, Topçular Mahallesi'nde 2 kişinin enkazdan sağ çıkarıldığını söyledi.

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), saat 15.40'ta meydana gelen depremin büyüklüğün 5,1 olarak açıkladı.

Deprem çevre illerde de hissedildi. 12 saniye süren depremin derinliği 6.94 kilometre olarak duyuruldu.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı.

Kentte 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 2,2 büyüklüğünde 7 artçı sarsıntı kaydedildi.

İKİ KİŞİ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş,  Köprüköy ilçesinde bulunduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin mahallelerde tarama faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Memiş, "Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişi sağ çıkarıldı. Ekiplerin bölgede çalışmaları devam ediyor" dedi.

HINIS KARAYOLUNDA HEYELAN

Deprem nedeniyle Hınıs karayolunda heyelan meydana geldi. Yamaçtan yola düşen kaya ve toprak nedeniyle yol trafiğe kapandı.

"YOL YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Erzurum’da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Köprüköy Yolu’nun kapandığı bilgisi ulaştı. Bu bilgi sonrasında Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, acil koduyla bölgeye yönlendirildi. Deprem sonucu heyelan nedeniyle kapanan yol, ekiplerimiz tarafında temizlenerek trafiğe açıldı."

AFAD: BİR VATANDAŞIMIZ YARALANDI

 Deprem sonrası Erzurum'da yürütülen çalışmalarla ilgili AFAD'dan açıklama geldi: 

19.11.2021 tarihinde, saat 15:40’ta Erzurum ili Köprüköy ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. 12 sn süren deprem, yerin 5.18 km derinliğinde meydana gelmiş olup, Erzurum merkeze 52 km uzaklıktadır. Depremin en yakın yerleşim birimi olan Erzurum ilinin Köprüköy ilçesi Alaca Mahallesine uzaklığı 3.04 km'dir.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre Marifet Köyü’nde 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 5 adet 112 ambulansı ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Erzurum İl AFAD Müdürlüğü tarafından olay yerine 6 araç ve 24 personel sevk edilmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, haberleşmede kesintiye yol açan olumsuz bir durum oluşmamıştır. Kayabaşı köyü yolunun heyelan nedeniyle kapalı olduğu öğrenilmiştir, Karayolları ekipleri çalışma başlatmıştır.

Türk Kızılay tarafından Erzurum ve Ağrı illerinden 3 ikram aracı ile 1 haberleşme aracı olay yerine yönlendirilmiştir. Hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal halindedir."

"ARTÇI BİR DEPREM DEĞİL"

Haber Global canlı yayınına katılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu bir artçı deprem değil. Yerel bir gerilmenin boşalmasıdır. Türkiye için 5.1'lik depremler artık yıkıcı değil" dedi. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal ise, "Kırsal bölgelerde hasar söz konusu olabilir. Bölgeye yakın enerji toplayan fay hatları mevcuttur. Bölgede daha büyük depremler yaratabilir, ama ne zaman olacağını söylemek mümkün değil" ifadeleri kullandı. 

BAKAN KURUM: EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Erzurum deprem